Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
05.12.2022

Σαλμάν Ρουσντί: Μαχαιρώθηκε στον λαιμό o συγγραφέας των «Σατανικών Στίχων»

Ισχύει ακόμα το θρησκευτικό διάταγμα που είχε εκδοθεί εναντίον του από το Ιράν το 1989, με επικήρυξη τριών εκατομμυρίων δολαρίων για τη δολοφονία του.
Σαλμάν Ρουσντί: Μαχαιρώθηκε στον λαιμό o συγγραφέας των «Σατανικών Στίχων»

Ο ινδικής καταγωγής βρετανός συγγραφέας Σαλμάν Ρουσντί, ο οποίος επί σειρά ετών δεχόταν απειλές κατά της ζωής του, μετά τη συγγραφή του βιβλίου “Σατανικοί Στίχοι”, δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Ίδρυμα Chautauqua στη δυτική Νέα Υόρκη.

Ένας άνδρας φορώντας μαύρη μάσκα, σηκώθηκε από το πλήθος και οπλισμένος με μαχαίρι ανέβηκε αιφνιδιαστικά στη σκηνή όπου ο Ρουσντί ετοιμαζόταν να εκφωνήσει ομιλία και άρχισε να χτυπά τον 75χρονο συγγραφέα, ο οποίος σωριάστηκε στο έδαφος, ενώ βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο δείχνει τους παρευρισκόμενους να ορμούν στη σκηνή αμέσως μετά το περιστατικό.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας, ο συγγραφέας μαχαιρώθηκε στον λαιμό και διακομίστηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Η κατάστασή του παραμένει άγνωστη μέχρι στιγμής.

Η γιατρός Rita Landman η οποία βρισκόταν στην εκδήλωση, μιλώντας στους Times ανέφερε πως ο Σαλμάν Ρουσντί δέχθηκε πολλαπλά χτυπήματα με μαχαίρι, συμπεριλαμβανομένου ενός στη δεξιά πλευρά του λαιμού του, ενώ μια λίμνη αίματος είχε σχηματιστεί κάτω από το σώμα του.

Ο Ρουσντί δεν έλαβε ΚΑΡΠΑ τη στιγμή μετά την επίθεση και φαινόταν πως είχε τις αισθήσεις του, ενώ ο κόσμος φώναζε πως έχει σφυγμό.

Ο δράστης ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.