Joint statements following a meeting of the Minister of Foreign Affairs of Greece, Nikos Dendias, with the Minister of Foreign Affairs of Germany, Analena Baerboc, in Athens on July 29, 2022 / Κοινές δηλώσεις μετά την συνάντηση του Υπουργού εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας με την Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Analena Baerboc, στην Αθήνα στις 29 Ιουλίου 2022
Το λιβυκό υπουργείο Εξωτερικών, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει την άρνηση του Έλληνα υπουργού να κατέβει από το αεροπλάνο και αναφέρει ότι «θα απαντήσει».
Το λιβυκό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ο Νίκος Δένδιας έφτασε σήμερα, Πέμπτη, στην Τρίπολη αλλά αρνήθηκε να αποβιβαστεί από το αεροσκάφος και λίγο μετά αναχώρησε για την Βεγγάζη.
«Η υπουργός Εξωτερικών Νάιλα Αλ Μανγκούς περίμενε να τον υποδεχτεί. Το καταδικάζουμε και θα αντιδράσουμε», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της υπηρεσιακής κυβέρνησης της Τρίπολης.
«Το υπουργείο Εξωτερικών της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας εκφράζει την έκπληξή του για την άρνηση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια να αποβιβαστεί από το αεροσκάφος του φτάνοντας στο αεροδρόμιο Μίτιγκα της Τρίπολης χωρίς μάλιστα να δώσει εξηγήσεις», αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.