Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ο Νίκος Λούβρος είναι το αυθεντικό icon της Αθήνας που κατεβαίνει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές

Ο ιδιοκτήτης του θρυλικού bar Booze και επικεφαλής του κόμματος Κ.Ο.Τ.Ε.Σ. είναι αυτή τη φορά υποψήφιος με τον συνδυασμό του ΚΚΕ.
νίκος λούβρος

Αν οι άνθρωποι κάνουν την πόλη, τότε ο Νίκος Λούβρος έχει ποτίσει το DNA του κέντρου της ελλαδικής πρωτεύουσας.

Άνθρωπος του πνεύματος  και θρυλική μορφή της πόλης και εδώ και δεκαετίες, ο επικεφαλής του κόμματος Κ.Ο.Τ.Ε.Σ. αποφάσισε στις επικείμενες δημοτικές εκλογές να κατέβει με το ΚΚΕ. Λίγο πριν προσφύγουμε στις κάλπες, τον πετύχαμε στα τραπεζάκια έξω από το μπαρ του, το Booze, για μία γρήγορη κουβέντα για την πλατφόρμα με την οποία κατεβαίνει, αλλά και την άποψή του για την τετραετία Μπακογιάννη που πέρασε.

Κύριε Λούβρε, θέλω να μου κάνετε ένα σχόλιο για την τετραετία Μπακογιάννη, ως δημότης και ως επιχειρηματίας της πόλης.

Για μένα, η τετραετία Μπακογιάννη και ό,τι βλέπουμε στην Αθήνα αυτή τη στιγμή είναι η αποφορά της αισθητικής.

Από επικεφαλής του κόμματος Κ.Ο.Τ.Ε.Σ κατεβαίνετε τώρα υποψήφιος με τον Νίκο Σοφιανό. Πώς πήρατε την απόφαση αυτή;

Ο λόγος που κατεβαίνω και βοηθώ τον Σοφιανό και το KΚΕ είναι επειδή πιστεύω ότι είναι από τα πάρα πολύ οργανωμένα κόμματα πρώτον, και δεύτερον το μόνο κόμμα που μπορεί ο υποψήφιος του να εφαρμόσει κοινωνική πολιτική, πραγματική, χωρίς να υπάρχουν λαμόγια και εργολάβοι.

Μιλώντας για κοινωνική πολιτική, υπάρχει αυτή η αίσθηση ότι η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει κάποια ουσιαστική δύναμη στη λήψη αποφάσεων. Θεωρείτε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να μετέχει στην ουσιαστική εφαρμογή πολιτικών για να λυθούν τα προβλήματα της πόλης;

Πιστεύω ότι ο δήμος της Αθήνας, που είναι μια μητρόπολη, δίνει το έναυσμα και το παράδειγμα για να αλλάξει όλο το σύστημα σε όλη την Ελλάδα, γιατί όλοι αντιγράφουν την Αθήνα.

Ποιο πιστεύετε ότι είναι το σημαντικότερο πρόβλημα της πόλης, και πού πρέπει να εστιάσει η επόμενη δημαρχία τη δράση της;

Λοιπόν, το πρώτο και κυριότερο είναι ότι αφού κάψανε το 1/3 των δασών του νομού, η Αθήνα πρέπει να γεμίσει παντού πράσινο. Βέβαια, ο δήμος έχει κάτι σαΐνια γεωπόνους που φυτέψαν πλατάνια, τα οποία ξεραθήκαν διότι τα ποτίζουν με το λάστιχο από πάνω, ενώ πρέπει να ποντίζονται από την βάση. Δεν ξέρω πού τους βρήκαν αυτούς. Φαίνεται σαν η επιλογή αυτή να είναι άλλη μια αρπαχτή και δεν έγινε από άτομα που γνωρίζουν.

Για το μεγάλο θέμα των τελευταίων χρόνων, τη στεγαστική κρίση και την έκρηξη της βραχυχρόνιας μίσθωσης, τι έχετε να πείτε;

Το πρόβλημα δεν είναι απαραίτητα ότι κάποιοι μεμονωμένοι ιδιώτες κάνουν τα διαμερίσματα τους Airbnb, αλλά ότι έρχονται εταιρίες και μαζεύουν ολόκληρα κτίρια και τα κάνουν Airbnb. Ανταγωνίζονται αθέμιτα τα ξενοδοχεία της Αθήνας. Δημιουργούν πρόβλημα με τη στέγαση στους κατοίκους που δεν βρίσκουν σπίτι. Ο δήμος της Αθήνας -χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος για τον αριθμό- έχει πάνω από 1200 κτίρια, τα οποία είναι εγκαταλειμμένα. Αυτά θα μπορούσαν να γίνουν φοιτητικές στέγες, διαμερίσματα και οτιδήποτε άλλο είναι χρήσιμο στην πόλη. Σε κάθε διαμέρισμα του δήμου θα μπορούμε να υπάρχει ένα πλήρως οργανωμένο κέντρο υγείας που να λειτουργεί όλο το 24ωρο για τους Αθηναίους και για τον υπόλοιπο κόσμο, μόνο για έκτακτα περιστατικά. 

Εσείς με ποια πλατφόρμα κατεβαίνετε σε εκλογές;

Αισθητική και φαντασία.

Ως άνθρωπος του πολιτισμού, πώς βλέπετε τις ενέργειες που έχουν γίνει σε αυτόν τον τομέα;

Όταν ακούω και παίζει ο Νταλάρας στο Ηρώδειο, δεν μου κολλά καθόλου. Θυμάμαι τον Λούκο που έκανε πολύ καλές επιλογές όσον αφορά στον πολιτισμό, παρότι ήταν του Καραμανλή.

Τι θα κάνετε διαφορετικό, ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, για να αναβαθμιστεί η πόλη πολιτισμικά και πολιτιστικά;

Να περνάει οποιοσδήποτε περαστικός ή τουρίστας και σε κάθε γωνία να βλέπει ζωγραφική. Δηλαδή μπορούμε να καλέσουμε διάφορους γλύπτες ή ζωγράφους από όλον τον κόσμο και την εγχώρια σκηνή, οι οποίοι θα κάνουν έργα με έξοδα του Δήμου.

Υπάρχει κάποια πόλη για την οποία πιστεύετε ότι η Αθήνα θα έπρεπε να ακολουθήσει το παράδειγμά της;

Πιθανότητα η Λισαβόνα και η Λουμπλιάνα.

Πώς αντιδρούν οι άνθρωποι όταν τους λέτε ότι κατεβαίνετε για δημοτικός σύμβουλος;

Αυτό που έκανε εντύπωση είναι ότι θα κατέβω με το KΚΕ και το γεγονός ότι το στηρίζω. Γιατί εγώ ήμουν με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι μάλλον θετικότατες οι αντιδράσεις. Εμένα το όνειρό μου είναι να υπάρξει μια αριστερή δημαρχία στην Αθήνα, όπως είναι στην Πάτρα ο Πελετίδης, που τον φωνάζουν Πελέ και τον ψηφίζουν όλοι δύο τετραετίες και θα ξαναβγεί πάλι, διότι έχει κάνει εξαιρετικό έργο. Αυτό είναι το όνειρό μου. Και να είναι μια πόλη προσβάσιμη για όλους, να ξέρει κάποιος ότι αν του συμβεί κάτι, θα έχει ένα πολυϊατρείο στην περιοχή του να τον στηρίξει.

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.