pop_timeliners

Ξυπνάτε αύριο το πρωί και έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης το τουίτερ. Ποιες είναι οι πρώτες σας κινήσεις;

@athensbynite:  Να βγάλω screenshot και να το ανεβάσω στο instagram με hashtag #twitterdown.

@sotomi: Nα πάω στο isitdownrightnow.com να δω τι παίζει! Αν συνεχιστεί το αστείο θα διαμαρτυρηθώ στο Facebook, google+, Linkedin, στα blogs μου στο blogger, στο wordpress κ στοTumblr και στον ΓΓΠΣ γιατί κάπου, κάτι, θα ‘χει κάνει… (μη σου πω κ στον ΓΓΕ!)

Πείτε μας τρεις λόγους που αφήνετε το κινητό από το χέρι σας; 

@athensbynite: Δεν τραβάω ζόρι με το κινητό, θα σας πω τρεις λόγους που το κρατάω στο χέρι: όταν μιλάω στο τηλέφωνο, στο WhatsApp ή στο snapchat, όταν  είμαι έξω για να κοιτάξω τα μηνύματά μου σε όλους μου τους λογαριασμούς ή να πω κάτι επείγον στο twitter  κι όταν κάνω check-in στο foursquare  ή ανεβάζω  κάτι στο instagram.

@sotomi: Για να πλύνω χέρια. Να κάνω μπάνιο. Να το φορτίσω.

Έχετε φτιάξει ποτέ ένα καλό μεζέ; 

@athensbynite: Με προσβάλλετε. Κάντε μια βόλτα στο instagram/athensbynite και μετά ξαναρωτήστε.

@sotomi: Άπειρες φορές… Κι όχι μόνο φαγητά. Από κοκκινιστό με μακαρονάδα μέχρι ρύζι με ξηρούς καρπούς κ μέλι αλλά κ πολλά γλυκά! Τώρα φτιάχνω μαρμελάδα φράουλα ;).

Έχετε κάνει ποτέ εκπομπή topless; 

@athensbynite: Ναι, όταν κάναμε το flipsidecast με την @sotomi μέσω Skype, εκείνη από το σπίτι της κι εγώ από το δικό μου.

@sotomi: Ναι. Αλλά διακτινισμένη, σε άλλο χωροχρόνο! 😛

Όταν πέφτει το δείλι, και όλα γίνονται πιο καθαρά, έχετε αναλογιστεί ποτέ ότι η παρουσία σας στα social media αποθαρρύνει νέο κόσμο να τα χρησιμοποιήσουν;  

@athensbynite: Όταν πέφτει το δείλι, εγώ πετάω στα σύννεφα κι από εκεί κοιτάω να βλέπω και να σκέφτομαι μόνο ότι μου αρέσει.

@sotomi: Υπονοείτε κάτι; Γιατί η κοσμοθεωρία μου είναι ότι το web ανήκει στην 3η ηλικία κ όχι στους νέους. Οι νέοι ας κάνουν καμιά βόλτα έξω κι ας μη βαριούνται που ζουν. Εγώ δεν βαριέμαι πάντως ούτε εντός ούτε εκτός… ακόμη! (#lol)

Ποια από τις δύο έπαιρνε καλύτερους βαθμούς στο Γυμνάσιο; 

@athensbynite: Καλή  ερώτηση. Εγώ πάντως , αν και πολύ άτακτη, πάντα κυνήγαγα κι έπαιρνα καλούς βαθμούς. Φαντάζομαι κι η @sotomi το ίδιο θα έκανε.

@sotomi: Φαντάζομαι και οι δύο! Δεν γνωριζόμασταν τότε.

Έχετε χτυπήσει άνθρωπο ποτέ; 

@athensbynite: Ναι, κάτι φασίστες που μου την είχαν στήσει έξω από το σπίτι εκείνα τα ζοφερά πρώτα βράδια της μεταπολίτευσης (εγώ τις έφαγα λίγο παραπάνω βέβαια:p) κι έναν τύπο στην Ομόνοια που με ακολουθούσε λέγοντας βρωμόλογα καθώς περπάταγα στο δρόμο να πάω στο Πανεπιστήμιο.

@sotomi: Όχι (εξαιρούνται οι ξυλιές στο γιο μου που ήταν άτακτος)!

Τι πρέπει να κάνει κανείς όταν αντιμετωπίζει έναν ανυπόφορο άντρα;

@athensbynite: Κανένας άνδρας δεν είναι ανυπόφορος. Ακόμα κι ο πιο ανυπόφορος είναι εν δυνάμει ερωτεύσιμος κι άρα χρήσιμος κι άρα μόνο χιούμορ χρειάζεται κι αγάπη μόνο και μουσικές.

@sotomi: Αντικατάσταση.

Ποιο τραγούδι θα θέλατε να ακούσετε 67 δισεκατομμύρια φορές στη σειρά; 

@athensbynite: Πολύ δύσκολη ερώτηση. Είμαι κάπου ανάμεσα στο A Man Need’s A Maid του Neil Young, το Wild Horses των Stones και το Rock’n Roll Suicide του Bowie. Ίσως, όμως, και το Hotel Hell του Burdon ή το Come Down To Us του Burial.Τώρα που το σκέφτομαι μάλλον το τελευταίο.

@sotomi: Κανένα. (Αν ήταν για 66 δις φορές θα σας έλεγα, αλλά είστε υπερβολικός!)

Επιλέξτε τρία σημεία της χώρας που θα θέλατε να εξαφανιστούν; 

@athensbynite: Η Αμυγδαλέζα κι ότι μεσαιωνικό κουβαλάει σαν έννοια μαζί της, οι φυλακές  εκτός από το VIP τμήμα τους και όλα τα σημεία που κάθε λογής απάνθρωποι  εκμεταλλεύονται ανθρώπους. Ιδανικά , μαζί τους κι οι απάνθρωποι.

@sotomi: Το υπόγειο δίκτυο καλωδίωσης χαλκού, οι λακκούβες στους δρόμους και οι ξαπλώστρες από τις παραλίες! #aigialoi

Αν ζούσατε σε μια ελληνική φάρμα το 1930 θα είχατε σκοτώσει σίγουρα κότα, κόβοντας της το λαιμό, με το χέρι. Πως αισθάνεστε για αυτό; 

@athensbynite: Το έχω κάνει πολύ αργότερα από το 1930, σ’ ένα χωριό που έκανα καλοκαιρινές διακοπές στα πλαίσια μύησής μου από έναν παιδικό φίλο που ζούσε  εκεί στις καθημερινές του συνήθειες . Ομολογώ το γεγονός,  ότι η κότα συνέχισε να κινείται ακέφαλη για κάποια ώρα υπήρξε κίνητρο να εντρυφήσω αργότερα στο μάθημα της βιολογίας κι όχι μόνο.

@sotomi: Με το χέρι; Δεν θα το έκανα. Είμαι  υπέρ του ανώδυνου. Έχω μια σειρά από καλοακονισμένα μαχαίρια ή και καλούς φίλους που έχουν εμπειρία σε τέτοια 😉

Θα διαβάζατε τις ποιητικές συλλογές του Βύρωνα Πολύδωρα ή του Τηλέμαχου Χυτήρη. 

@athensbynite: Έχω προσπαθήσει τίμια Χυτήρη. Γράφει κι ο Πολύδωρας;

@sotomi: Δεν το ‘χω κάνει μέχρι τώρα, αλλά άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου….

Τζέημς Ντιν ή Μάρλον Μπράντο; 

@athensbynite: Μάρλον Μπράντο αβλεπί στο On The Waterfront. 

@sotomi: Brad Pitt.

Πείτε μας, με μια φράση πως σκέφτεστε το μέλλον της  χιπ χοπ σκηνής. 

@athensbynite: Διχασμένη ανάμεσα στο χάιπ και στο χόουπ: Από τη μία το hype του Pitchfork και του Kanye κι ότι γράφεται σε μπαρόκ σαλόνια και από την άλλη η ελπίδα από τον Νικήτα  και τους φίλους του με ότι γράφεται στους δρόμους και τ’ αλώνια.

@sotomi: Σε ψηφιακό περιβάλλον τόσο για τη δημιουργία όσο και τη διάδοση, ελπίζω σύντομα και στον αέρα, άνευ οθόνης…

Οι Timeliners  είναι οι @athensbynite και @sotomi  aka  Αθηνά Μικροπούλου και Σώτω Μητρόγλου κι είναι η πρώτη κι ίσως μοναδική ακόμη εκπομπή που ασχολείται με όλα όσα συμβαίνουν αλλά όπως τα  βλέπουμε και μαθαίνουμε μέσα από τα timelines μας στα κοινωνικά δίκτυα. Γεννήθηκαν το 2011 σαν φυσική συνέχεια του podcast Flipsidecast και βγαίνουν ζωντανά κάθε Σάββατο πρωί από το web radio maga.gr . Στις εκπομπές διαλέγει μουσική η @athensbynite.  Όλες οι εκπομπές μαζί με έξτρα πληροφόρηση και χρήσιμα links ανεβαίνουν στο blog  Timeliners.gr . Κάθε Δευτέρα κυκλοφοράνε μέσω του advertising.gr και κατόπιν στο blog οι #timeliners_ads με πλούσια πληροφόρηση που αφορά στις τάσεις και τις εξελίξεις στο  Marketing και την Επικοινωνία στα κοινωνικά δίκτυα σε όλο τον κόσμο.