Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΑ

Το να στέλνεις γυμνές φωτογραφίες σου δεν είναι ντροπή. Το να τις διαρρέει ο αποδέκτης, όμως, είναι έγκλημα!

Με αφορμή το χθεσινό περιστατικό στο twitter η Λίνα Ρόκου υπερασπίζεται το δικαίωμα να εκφραζόμαστε σεξουαλικά όπως επιθυμούμε και καταγγέλλει την υποκρισία των «μα κι αυτές δεν πρόσεχαν λίγο;»
Εικονογράφηση: Κατερίνα Καραλή

Χθες το βράδυ αναστάτωση προκάλεσαν στο ελληνικό twitter σχόλια που παρουσίαζαν χρήστη να έχει ανεβάσει link dropbox που οδηγούσε σε γυμνές φωτογραφίες κοριτσιών από sexting

Αν και το link κατέβηκε γρήγορα το πανηγύρι των σχολίων ξεκίνησε νωρίς και συνεχίζεται ακόμη. Από τις πιο επαναλαμβανόμενες ατάκες ήταν «μα καλά, κι αυτές τι έστελναν σε έναν άγνωστο γυμνές τους φωτογραφίες;». Αυτή ακριβώς η ερώτηση είναι η διαδικτυακή αντίστοιχη του «αυτή γιατί ντύθηκε έτσι; Και μετά λέτε ότι φταίει ο βιαστής».

Μια γυναίκα έχει το δικαίωμα να επιλέξει να διεγείρει σεξουαλικά έναν (υποψήφιο) εραστή στέλνοντας του γυμνές φωτογραφίες. Είναι επιλογή της να δείξει το σώμα της όπου αυτή γουστάρει, πουθενά παραπέρα. Είναι επιλογή της να το κάνει και με αυτόν τον τρόπο εάν το επιθυμεί. Μεταξύ ενηλίκων κάθε είδους σεξουαλικό παιχνίδι είναι επιτρεπτό αρκεί να υπάρχει συναίνεση και να μην προκαλεί βλάβη στην υγεία.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος διέρρευσε τις φωτογραφίες για να διαπομπεύσει αυτές τις γυναίκες και φυσικά το έκανε μέσα σε ένα κοινωνικό πλαίσιο που τιμωρεί την γυναίκα όταν επιλέγει να εκφραστεί σεξουαλικά, όπως αυτή επιθυμεί.

Τα κορίτσια αυτά δεν έκαναν τίποτα για το οποίο θα πρέπει να ντρέπονται. Δεν είναι αυτοταπείνωση να θέλεις να δείξεις τη διέγερση σου με όποιον τρόπο διαλέξεις εσύ. Είναι έκφραση σεξουαλικότητας και επιθυμίας προς κάποιον, η οποία μπορεί να σου ταιριάζει -οπότε την εφαρμόζεις-  ή όχι. Είναι ντροπή και έγκλημα (και γι’ αυτό θα πρέπει να γίνει καταγγελία) το ότι ο αποδέκτης δε σεβάστηκε αυτή την έκφραση, ότι θεώρησε ότι αξίζει να γίνουν τα γυναικεία σώματα κοινό θέαμα.

Δεν είναι αυτοταπείνωση να θέλεις να δείξεις τη διέγερση σου με όποιον τρόπο διαλέξεις εσύ. 

Δεν είναι τυχαίο ότι διέρρευσαν φωτογραφίες γυναικών. Τα inbox έχουν γεμίσει από dick pics και μια χαρά είναι αυτό, αρκεί να υπάρχει συναίνεση (θα το επαναλαμβάνω μέχρι το τέλος του κόσμου αυτό). Θα έλεγα μάλιστα ότι να δέχεται ένας άνδρας να συμμετέχει κι αυτός σε ένα αλισβερίσι ερωτικών εικόνων  με σκοπό τη διέγερση της παρτενέρ είναι απόδειξη πως και οι άνδρες αποδέχονται ότι το σώμα τους είναι ερωτικό εργαλείο, ότι μια γυναίκα ποθεί κι αυτή τα κορμιά όπως και εκείνοι. Αλλά να, ένα link σαν το χθεσινό έρχεται να επισφραγίσει μια μισογύνικη νοοτροπία χρόνων: Το γυμνό γυναικείο κορμί πρέπει να αντικειμενοποιείται ως στόχος ερωτικής επιθυμίας όλων των ανδρών ανεξάρτητα της προσωπικής επιλογής της γυναίκας να διεγείρει όποιον αυτή επιλέξει. Ένα γυμνό γυναικείο κορμί δεν μπορεί να επιλέξει που αυτό θα δοθεί, θα τιμωρηθεί και θα θυσιαστεί στα μάτια όλων.

Έχουμε πολύ δρόμο να κάνουμε. Η λύση δεν είναι μη στέλνετε τα σώματά σας όπου γουστάρετε ούτε να σταματήσετε να εκφράζεστε σεξουαλικά όπως ποθείτε. Η λύση είναι ο σεβασμός στη γυναικεία έκφραση και επιλογή και ο σωφρονισμός όσων πράττουν σεξουαλικά εγκλήματα, ηλεκτρονικά ή μη.

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.