Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaSPHERA NETWORK

Ένας διαφορετικός νέος ιμάμης στη Γαλλία

Τον λένε Kalilou και είναι ιμάμης στο Μεγάλο Τζαμί στο Στρασβούργο.

Γιατί επιλέγει ένας νέος να αφιερώσει τη ζωή του στον Θεό; Και πώς μοιάζει η καθημερινότητα ενός νεαρού ιμάμη; Τι διαφορετικό μπορεί να προσφέρει από τους παραδοσιακούς ιμάμηδες; Αυτές είναι δύο μεγάλες ερωτήσεις που απαντώνται σε αυτό το βίντεο του Street Press, των Γάλλων συνεργατών μας από το Sphera Network, στο πλαίσιο της θεματικής Generation Gap.

Στην ουσία, αφηγούνται την ιστορία του Kalilou Sylla. Είναι 27 ετών και από το 2019, αυτός ο ψηλός τύπος είναι ο ιμάμης στο Μεγάλο Τζαμί του Στρασβούργου, του μεγαλύτερου αυτής της περιοχής που μετρά 500.000 κατοίκους. 

Ο Kalilou μεγάλωσε στην πόλη Σεβράν, βόρεια του Παρισιού. Στα χρόνια του Λυκείου ασχολήθηκε ενεργά με τον πολιτικό ακτιβισμό μέσα από μαθητικές οργανώσεις. «Πηγαίναμε σε διαδηλώσεις για να υπερασπιστούμε μια σειρά από πράγματα. Μερικές φορές κάναμε καταλήψεις στο σχολείο κατά τη διάρκεια μεγάλων κινητοποιήσεων. Για παράδειγμα, το 2013, στο κίνημα της Λωραίνης».

«Άκουγα πολλά άσχημα πράγματα για τη θρησκεία μου, οπότε ήθελα να μάθω περισσότερα», λέει ο Kalilou και συνεχίζει προσθέτοντας ότι «Ποτέ δεν είχα πει πραγματικά στον εαυτό μου “Θα γίνω ιμάμης”». 

Στη συνέχεια, το 2015, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, αποφάσισε να κάνει σπουδές πάνω στη θρησκεία του, το Ισλάμ. Μετά τις σπουδές του στο Μαρόκο, προσγειώθηκε στο Στρασβούργο όπου του ζήτησαν να γίνει ιμάμης του τζαμιού.

Από τότε, προτεραιότητά του είναι να φέρει τους νέους στη θρησκεία και να τους βοηθήσει να ζήσουν πλήρως τη ζωή τους ως νέοι Γάλλοι μουσουλμάνοι.

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.