Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaSPHERA NETWORK

Η Diamante ήταν αρχαιολόγος κι έγινε μια σύγχρονη “βοσκοπούλα” στην Τοσκάνη

Μια ιστορία για το πως στον σημερινό κόσμο δεν υπάρχουν διακρίσεις ανάμεσα σε νεανικά και μη επαγγέλματα.

https://www.youtube.com/watch?v=JK-c0JaCJpA&t=1s

Η Diamante είναι μια νεαρή Ιταλίδα από την Τοσκάνη. Πριν το 2015 σπούδαζε για να γίνει μεσαιωνική αρχαιολόγος. Ωστόσο τώρα, οκτώ χρόνια αργότερα, έχει μια φάρμα με κατσίκες. Επέλεξε δηλαδή να γίνει μια σύγχρονη “βοσκοπούλα”, που αγαπά τις κατσίκες της και ασκεί βιώσιμες πρακτικές βασισμένες στην παραδοσιακή κτηνοτροφία. Ξεκινήσει από την αρχή και έχτισε στο πέρασμα του χρόνου μια επιχείρηση και μια καριέρα που αποφάσισε η ίδια, καθώς δεν είχε κληρονομήσει ούτε τη φάρμα ούτε τις κατσίκες.

Για τη σειρά του Sphera Network, με θεματική το Generation Gap, το VD πήγε στη φάρμα της Diamante για να μας μεταφέρει την καθημερινή της ζωή και τη φιλοσοφία της.

Για την Diamante «το να είσαι κτηνοτρόφος δεν είναι δουλειά για ηλικιωμένους, είναι δουλειά για νεαρά μυαλά». Όπως τονίζει η ίδια, «Οι γυναίκες είναι το ίδιο ικανές να ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, σε οποιονδήποτε τομέα».

Όλα ξεκίνησαν για εκείνη ως χόμπι το 2016. «Παθιάστηκα με αυτό και αποφάσισα να μεταμορφώσω αυτό το ερασιτεχνικό πάθος σε επάγγελμα», σχολιάζει και συμπληρώνει πόσο σημαντικό είναι που οι φίλοι της στάθηκαν στο πλευρό της και την υποστήριξαν.

Σε όλη την Ευρώπη, πολλοί νέοι ακολουθούν τον δρόμο της. Στην ανάγκη τους για έναν πιο ήρεμο και βιώσιμο τρόπο ζωής, ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο για την παραδοσιακή γεωργία και κτηνοτροφία.

Εσείς θα επιλέγατε μια ζωή με επιστροφή στη φύση και έναν πιο παραδοσιακό, ήσυχο τρόπο ζωής, μακριά από τη βαβούρα της πόλης;

Σε συνεργασία με το Sphera Network.
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.