Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
02.01.2026

Οι αγρότες αποφασίζουν για το μέλλον των κινητοποιήσεων

Συνεδριάζει σήμερα το συντονιστικό όργανο του μπλόκου της Νίκαιας, ενώ την προσεχή Κυριακή θα πραγματοποιηθεί η πανελλαδική σύσκεψη των αγροτοκτηνοτρόφων στα Μάλγαρα.
Οι αγρότες αποφασίζουν για το μέλλον των κινητοποιήσεων

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, δηλώνουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι, οι οποίοι έκαναν πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στα μπλόκα δίπλα στα τρακτέρ τους.

Εντός της ημέρας συνεδριάζει το συντονιστικό όργανο του μπλόκου της Νίκαιας όπου οι αγρότες βρίσκονται εκεί για 34 ημέρες, ενώ το μεσημέρι της Κυριακής (4/1) στα Μάλγαρα, θα πραγματοποιηθεί η κρίσιμη πανελλαδική σύσκεψη με τη συμμετοχή εκπροσώπων από περισσότερα από 50 μπλόκα από όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στα Πράσινα Φανάρια καταγράφηκε ρήγμα, μετά την ανακοίνωση ότι εκπρόσωποι μπλόκων τάσσονται υπέρ του διαλόγου με την κυβέρνηση. Στο Κάστρο Βοιωτίας, παραμένει ανοιχτή μία λωρίδα σε κάθε ρεύμα μέχρι και τη Δευτέρα, ενώ στο ρεύμα προς Αθήνα γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας περίπου 8 χιλιόμετρα πριν το Μαρτίνο. Τέλος, ελεύθερη παραμένει η διέλευση φορτηγών σε Κήπους και Ορμένιο, στον Έβρο.

Μέχρι το Σάββατο θα είναι ανοικτή η Περιμετρική Πατρών

Οι αγρότες αναμένεται να κλείσουν ξανά την Περιμετρική Πατρών πριν από το μεσημέρι του Σαββάτου και η κίνηση θα γίνεται πλέον μέσα από την Πάτρα. Η απόφαση για την ώρα θα ληφθεί σε νέα συνέλευση των αγροτών που αναμένεται να ορίσουν και την αντιπροσωπεία των αγροτών της Αχαΐας που θα μεταβεί στα Μάλγαρα για την πανελλαδική σύσκεψη της ερχόμενης Κυριακής.

Η εισήγηση της αντιπροσωπείας των αγροτών της Πάτρας είναι να κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα, ακόμα και αν χρειαστεί να κλείσουν και υπηρεσίες δημόσιες.

«Δεν μπόρεσαν να μας λυγίσουν»

Στη σχετική ανακοίνωση – κάλεσμα, η Επιτροπή των μπλόκων έχει επισημάνει μεταξύ άλλων: «Έχοντας στο πλευρό μας την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, έχουμε αποκρούσει κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης να συκοφαντήσει και να υπονομεύσει τον δίκαιο αγώνα μας. Δεν μπόρεσαν να μας λυγίσουν ούτε η καταστολή, ούτε ο κοινωνικός αυτοματισμός, ούτε τα καλέσματα σε προσχηματικούς διαλόγους, ούτε η λάσπη, οι συκοφαντίες και οι πιέσεις, ούτε η προσπάθεια διάσπασης της ενότητας μας με διάφορους “πρόθυμους”. Το μόνο που πετυχαίνουν όλα αυτά είναι να μεγαλώνουν την οργή και την αποφασιστικότητα μας απέναντι στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης.

Καλούμε τα μπλόκα με αποφάσεις των Γενικών τους Συνελεύσεων να συμμετάσχουν στη νέα πανελλαδική σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Γενάρη και ώρα 12 το μεσημέρι, στα Μάλγαρα προκειμένου να συζητήσουμε την κλιμάκωση του αγώνα μας, τις περαιτέρω κινήσεις μας.

Το λέμε ακόμα μια φορά: Πίσω δεν πρόκειται να κάνουμε. Με σκυμμένο το κεφάλι δεν πρόκειται ν’ αποχωρήσουμε. Δεν κάνουμε πίσω. Δεν φοβόμαστε. Δεν υποχωρούμε. Δεν ξεπουλιόμαστε. Θα νικήσουμε, γιατί ο αγώνας μας είναι αγώνας επιβίωσης».

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2026 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.