Νεκρή η πρώτη Μουσουλμάνα δικαστής των ΗΠΑ

Η πρώτη μουσουλμάνα που διετέλεσε δικαστής στις ΗΠΑ βρέθηκε νεκρή στον ποταμό Χάντσον της Νέας Υόρκης, όπως ανακοίνωσε χθες Τετάρτη η αστυνομία της πόλης.
Το άψυχο σώμα της Αφροαμερικανίδας Σίλα Αμπντούς- Σαλάαμ, 65 ετών δικαστής στο ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης, βρέθηκε να επιπλέει στον ποταμό στη δυτική πλευρά του Μανχάταν στις 13:45 τοπική ώρα (18:45 ώρα Ελλάδας) της Τετάρτης, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Οι αρχές ανέσυραν το πτώμα της Αμπντούς- Σαλάαμ, ενώ η οικογένειά της την αναγνώρισε και πρόκειται να διενεργηθεί νεκροψία για να καθοριστούν τα αίτια του θανάτου της, πρόσθεσε.
Η δικαστής, που γεννήθηκε στην Ουάσινγκτον, έγινε η πρώτη Αφροαμερικανίδα που διορίστηκε στο εφετείο όταν ο Δημοκρατικός κυβερνήτης Μάριο Κουόμο την διόρισε στο ανώτατο δικαστήριο το 2013.








![Όταν ο πόλεμος έρχεται στο σπίτι σου [φωτογραφίες]](https://www.popaganda.gr/wp-content/uploads/2026/03/31537110-1-300x200.jpg)