Τραγωδία στον Πειραιά: 13χρονη πνίγηκε από φαγητό μέσα σε ειδικό σχολείο

Στην προσαγωγή του διευθυντή του 2ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Πειραιά και ενός ακόμη εκπαιδευτικού προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές, στο πλαίσιο της διερεύνησης του τραγικού περιστατικού που σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής 21 Νοεμβρίου, όταν μια 13χρονη μαθήτρια έχασε τη ζωή της από πνιγμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η μαθήτρια πνίγηκε από τροφή, καθώς οι αεραγωγοί της απόφραξαν, προκαλώντας ανακοπή. Παρά τις προσπάθειες που έγιναν από τους επαγγελματίες του Κέντρου Υγείας Κερατσινίου και του ιδιωτικού διαγνωστικού κέντρου που είναι κοντά στο ειδικό σχολείο αλλά και τους γιατρούς στο νοσοκομείο της Νίκαιας, το άτυχο κορίτσι κατέληξε.
Οι αρχές διερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό περιστατικό, καθώς και εάν τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας και επίβλεψης που απαιτούνται σε ένα ειδικό σχολείο.
Τι λένε πηγές του υπουργείου Παιδείας
Σύμφωνα με την έως τώρα ενημέρωση προς το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, το 13χρονο κοριτσάκι, τρώγοντας το δεκατιανό του εμφάνισε σημάδια πνιγμού. Όπως αναφέρεται σε άτυπη ενημέρωση από πλευράς του υπουργείου, παρόντες στο περιστατικό ήταν το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό, καθώς το κοριτσάκι αντιμετώπιζε σοβαρά κινητικά προβλήματα, ο δάσκαλος αλλά και ο σχολικός νοσηλευτής.
Τέλος, στην ενημέρωση αναφέρεται ότι παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες εντός του σχολείου και ότι το ΕΚΑΒ εκλήθη άμεσα.




