Πόλεμος στο Ιράν: «Ναυάγησαν» οι διαπραγματεύσεις για κατάπαυση πυρός

Οι τρέχουσες μεσολαβητικές προσπάθειες χωρών της ευρύτερης Μέσης Ανατολής, μεταξύ των οποίων και του Πακιστάν, για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν κατέληξαν σε αδιέξοδο, αναφέρει η εφημερίδα Wall Street Journal.
Το Ιράν δήλωσε επισήμως στους μεσολαβητές ότι δεν προτίθεται να συναντηθούν αξιωματούχοι του με Αμερικανούς στο Ισλαμαμπάντ εντός των επόμενων ημερών και θεωρεί «απαράδεκτες» τις απαιτήσεις της Ουάσινγκτον, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει αυτές τις πληροφορίες.
Στο μεταξύ, τρία δεξαμενόπλοια, που εμφανίζονταν υπό διαχείριση του Ομάν, ένα γαλλικό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και ένα ιαπωνικό πλοίο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου, διέσχισαν από την Πέμπτη το Στενό του Ορμούζ, σύμφωνα με ναυτιλιακά δεδομένα.
Η εξέλιξη αυτή αντανακλά την πολιτική του Ιράν να επιτρέπει τον διάπλου του Στενού σε σκάφη που προέρχονται από «μη εχθρικές» χώρες. Το Ιράν έκλεισε το Ορμούζ όταν ξεκίνησαν τα αμερικανοϊσραηλινά πλήγματα, στα τέλη Φεβρουαρίου, όμως αργότερα ανέφερε ότι θα επέτρεπε να περάσουν πλοία που δεν έχουν σχέση με τις ΗΠΑ ή το Ισραήλ.
Οι αγορές πετρελαίου και εμπορευμάτων αναζητούν εναγωνίως ενδείξεις ότι η κυκλοφορία στο Στενό αποκαθίσταται. Αρκετά δεξαμενόπλοια και πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων κατάφεραν να διαφύγουν από τον αποκλεισμό τις προηγούμενες εβδομάδες, αλλά στη συνέχεια η ναυσιπλοΐα στην περιοχή παρέλυσε εντελώς.
Ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της γαλλικής CMA CGM διήλθε από το Στενό την Πέμπτη, την ημέρα που ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι μόνο οι διπλωματικές προσπάθειες, και όχι μια στρατιωτική επιχείρηση, θα μπορούσαν να ανοίξουν το Ορμούζ.
Το γαλλικό σκάφος άλλαξε τον προορισμό του στο Αυτόματο Σύστημα Αναγνώρισης (AIS) σε “Owner France” (Ιδιοκτησία Γαλλίας) πριν εισέλθει στα ιρανικά χωρικά ύδατα, γνωστοποιώντας την εθνικότητά του στις ιρανικές αρχές.
Το Ομάν είχε μεσολαβήσει στις συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
Τα πλοία φαίνεται ότι έκλεισαν τους πομπούς AIS κατά τη διάρκεια του διάπλου, επειδή το σήμα τους χάθηκε στα ραντάρ εντοπισμού.
Επίσης, δύο πολύ μεγάλα πετρελαιοφόρα και ένα πλοίο μεταφοράς LNG που ανήκαν στην Oman Shipping Management βγήκαν από τον Κόλπο την Πέμπτη, με στοιχεία των υπηρεσιών εντοπισμού MarineTraffic και LSEG. Η ιαπωνική εταιρεία O.S.K. Lines ανέφερε σήμερα ότι το τάνκερ LNG Sohar, του οποίου είναι συνιδιοκτήτρια, πέρασε το Στενό. Πρόκειται για το πρώτο ιαπωνικό και το πρώτο τάνκερ LNG που βγαίνει από το Ορμούζ από την έναρξη του πολέμου. Το Sohar, που βρισκόταν στον Κόλπο από τις 25 Φεβρουαρίου, ήταν κενό φορτίου όταν διέσχισε το Στενό.
Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας απέφυγε να διευκρινίσει πότε έγινε ο διάπλους και αν προηγήθηκαν διαπραγματεύσεις.
Μέχρι και σήμερα το πρωί περίπου 45 πλοία ιδιοκτησίας ή διαχείρισης ιαπωνικών εταιρειών παρέμεναν εγκλωβισμένα στην περιοχή, σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών της Ιαπωνίας.
Ένα άλλο τάνκερ LPG της Mitsui, το Green Sanvi, έφυγε από τον Κόλπο περνώντας από ιρανικά χωρικά ύδατα νωρίτερα. Έφερε σημαία Ινδίας και το σήμα του ανέφερε «Πλοίο Ινδίας, Πλήρωμα Ινδίας».
Το υπό σημαία Παναμά Danisa, ένα πολύ μεγάλο πλοίο μεταφοράς φυσικού αερίου, πέρασε από την ίδια διαδρομή, με προορισμό την Κίνα, σύμφωνα με τα στοιχεία.
Ο Τραμπ ζητά από το Κογκρέσο αμυντικό προϋπολογισμό 1,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων
Ο Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε σήμερα από το Κογκρέσο να αυξήσει τον ήδη τεράστιο αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ κατά περίπου 50% έως το 2027, σύμφωνα με έγγραφα που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος.
Συγκεκριμένα, ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε σε μείωση 10% στις μη αμυντικές, ευέλικτες δαπάνες για το οικονομικό έτος 2027 και αύξηση των αμυντικών δαπανών κατά 500 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η πρότασή του, αν εγκριθεί από το Κογκρέσο, θα οδηγήσει σε αύξηση των στρατιωτικών δαπανών των ΗΠΑ από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια φέτος σε 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια το επόμενο έτος.
Οι προτεινόμενες αλλαγές στον προϋπολογισμό του προέδρου πρέπει να εγκριθούν από το Κογκρέσο, κάτι που απαιτεί διακομματική υποστήριξη, και τα αιτήματα αναφορικά με τις δαπάνες του προϋπολογισμού συχνά αντιμετωπίζονται από βουλευτές και γερουσιαστές ως προτάσεις.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)






