Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΠΟΛΗ

Το Liasso εδώ και τριανταπέντε χρόνια κατοικεί στον πλανήτη της υψηλής αισθητικής

Η Σοφία Κεχαγιαδάκη έχει ένα από τα ομορφότερα μαγαζιά της Κυψέλης.
Φωτογραφίες: Ασπασία Κουλύρα
l1

Η Σοφία Κεχαγιαδάκη έχει φτιάξει ένα μαγαζί, απ’ αυτά που όταν μπεις μέσα ξέρεις ότι θα δεν θα φύγεις σύντομα. Το Liasso βρίσκεται στην Κυψέλη, αμετακίνητο, εδώ και τριάντα πέντε χρόνια. Η ίδια μου λέει πως ο χώρος αυτός είναι πια το σπίτι της, μιας που στον επάνω όροφο διατηρεί  και το εργαστήριό της.  Στο μαγαζί αυτό μπορεί να βρει κανείς ότι φαντάζεται και κάτι παραπάνω. Από μικρά δωράκια, κουτάκια, λαμπάδες, πράγματα για την κουζίνα, μέχρι ρούχα, τσάντες, κοσμήματα, φωτιστικά και έπιπλα όλα επιλεγμένα από την ίδια.  Η Σοφία Κεχαγιαδάκη  δημιουργεί και στηρίζει Έλληνες καλλιτέχνες μετατρέποντας το μαγαζί σε μια gallery υψηλής αισθητικής. 

 Σοφία Κεχαγιαδάκη

Σοφία Κεχαγιαδάκη

l6
l4
l19

«Το να επιλέξεις δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζεις. Το κριτήριο είναι ένα και αλάνθαστο. Επιλέγω ότι ερωτεύομαι και το καταθέτω στο μαγαζί μου. Το δύσκολο είναι να κάνεις την πρότασή σου στον κόσμο λαμβάνοντας υπόψιν σου την οικονομική του κατάσταση χωρίς να κάνεις εκπτώσεις στην ποιότητα. Αυτή είναι μια ισορροπία, ένα στοίχημα που καλούμαι να πετύχω. Αλλά μετά από 35 χρόνια και την εμπιστοσύνη που μου έχουν δείξει όλοι όσοι με στηρίζουν και παρά την κρίση συνεχίζουν να έρχονται, με τον ίδιο τρόπο εμπιστεύομαι κι εγώ τους προμηθευτές μου». Όταν η κουβέντα πάει στην αισθητική η Σοφία μου εξηγεί πως το σημαντικότερο είναι το πώς συνδυάζεις τα πράγματα και όχι πως τα επιλέγεις μεμονωμένα. Πολλές φορές ένα υλικό που μπορεί να θεωρείς κιτς μπορεί να συνδυαστεί και να μετατραπεί σε μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση.

l22
  
l9
l15
l2

Η αλήθεια είναι ότι παρατηρώντας τον χώρο βρίσκεις πολλά ετερόκλητα πράγματα παρουσιασμένα συνδυαστικά. Μια δραστηριότητα που επίσης ανήκει στην ίδια και είναι από της αγαπημένες της. «Δεν ήμουν ποτέ ο άνθρωπος της επιθετικής πώλησης. Δεν μου αρέσει. Θέλω να δίνω χώρο και χρόνο στους ανθρώπους που έρχονται στο μαγαζί να δουν με την ησυχία τους τα πράγματα και να φανώ χρήσιμη όταν έρθει η ώρα να αποφασίσουν τι τους αρέσει και να βοηθήσω. Οι περισσότεροι το ξέρουν αυτό και πολλές φορές έρχονται  για να τους πω την γνώμη μου για μια αλλαγή στον χώρο τους». Την ρωτάω πως και δεν άνοιξε ακόμα ένα μαγαζί πιο κοντά στο κέντρο αλλά η Σοφία μου εξηγεί πως δεν θα μπορούσε να βρίσκεται ταυτόχρονα σε δύο σημεία και πως για την ίδια είναι πολύ σημαντική η προσωπική επαφή. «Δεν θ’ άνοιγα ποτέ ένα μαγαζί, χωρίς να μπορώ να περνάω εκεί κάποιες ώρες της ημέρας μου. Θα το ένιωθα σαν ξένο. Εξ’ άλλου το σημείο που βρίσκομαι δεν μου στάθηκε ποτέ εμπόδιο για να αναλάβω μια δουλειά σε οποιαδήποτε περιοχή της Αθήνας. Έχω πελάτες που έρχονται συστηματικά από την Βούλα ή τον Άγιο Στέφανο».  Ακόμα μια βόλτα στο Liasso και έφυγα με τα δώρα του Πάσχα και τις καλύτερες εντυπώσεις. 

l14
l12
l11
l10
  
l16
l17

Liasso, Επτανήσου και Σύρου 18, 210, 8813691   

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.