Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
28.11.2023

Νιγηρία: Απελευθερώθηκαν εκατό άτομα που είχαν απαχθεί από ενόπλους στις αρχές Ιουνίου

Τους τελευταίους μήνες έχουν αυξηθεί στη χώρα οι μαζικές απαγωγές κυρίως παιδιών και γυναικών, από ένοπλες ομάδες που ζητούν λύτρα για την απελευθέρωση τους.
Νιγηρία: Απελευθερώθηκαν εκατό άτομα που είχαν απαχθεί από ενόπλους στις αρχές Ιουνίου

Εκατό πολίτες που είχαν απαχθεί από ενόπλους στις αρχές Ιουνίου από το χωριό Μανάουα στη βορειοδυτική Νιγηρία απελευθερώθηκαν έπειτα από 42 ημέρες, ανακοίνωσαν χθες Τρίτη οι αρχές της πολιτείας Ζαμφάρα.

«Στις 8 Ιουνίου 2021 ένοπλοι εισέβαλαν στο χωριό Μανάουα και απήγαγαν 100 χωρικούς, ανάμεσά τους γυναίκες, κυρίως νεαρές μητέρες, άνδρες και παιδιά», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η αστυνομία της πολιτείας Ζαμφάρα.

«Τα θύματα, που κρατήθηκαν από τους απαγωγείς τους για 42 ημέρες, απελευθερώθηκαν χωρίς να καταβληθούν λύτρα», πρόσθετε η ανακοίνωση χωρίς ωστόσο να δίνει άλλες διευκρινίσεις.

Στη βορειοδυτική Νιγηρία δρουν εδώ και χρόνια ομάδες ένοπλων κακοποιών οι οποίοι επιτίθενται, λεηλατούν και απαγάγουν χωρικούς, των οποίων κλέβουν τα ζώα και καίνε τα σπίτια. Εξάλλου τους τελευταίους μήνες έχει σημειωθεί αύξηση των μαζικών απαγωγών μαθητών από τους ενόπλους αυτούς που ζητούν λύτρα για την απελευθέρωση των ομήρων.

Ο στρατός ανέπτυξε πρόσφατα ενισχύσεις, ακόμη και μαχητικά αεροσκάφη, στην περιοχή σε μια προσπάθεια να τερματιστεί η βία.

Οι ένοπλοι έχουν καταφύγια κυρίως στο δάσος Ρούγκου, που εκτείνεται στις πολιτείες του Νίγηρα, της Κατσίνα, της Καντούνα και της Ζαμφάρα.

Οι αρχές της πολιτείας Ζαμφάρα επικοινωνούν με τις εγκληματικές αυτές ομάδες, με τις οποίες διαπραγματεύονται εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο συμφωνίες παροχής αμνηστίας με αντάλλαγμα να καταθέσουν τα όπλα.

Αξιωματούχοι της πολιτείας αυτής είχαν διαπραγματευθεί την απελευθέρωση τον Δεκέμβριο 344 αγοριών που είχαν απαχθεί από ενόπλους στην πολιτεία Κατσίνα.

Οι αρχές καταβάλλουν λύτρα για την απελευθέρωση των απαχθέντων, κάτι που εγείρει ανησυχία στους ειδικούς ότι ενδέχεται να οδηγεί σε αύξηση των περιστατικών απαγωγών στις περιοχές αυτές όπου ο πληθυσμός ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

(AΠΕ-ΜΠΕ)

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.