Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΤΑΞΙΔΙ

Niceland: Το εναλλακτικό ταξιδιωτικό πρακτορείο της Αθήνας

Νομίζεις πως δεν έχεις ανάγκη τον ταξιδιωτικό πράκτορα τη σήμερον ημέρα; Ένα πέρασμα από το Niceland της οδού Νίκης θα σου αλλάξει γνώμη και μπορεί να σε στείλει οπουδήποτε στον κόσμο.
Φωτογραφίες: Γεράσιμος Δομένικος / FOSPHOTOS
Η ομάδα του Niceland

Η ομάδα του Niceland

Σήμερα που μπορείς να οργανώσεις τις διακοπές σου ακόμη και από το κινητό ή το tablet, σήμερα που οι παλιοί, χάρτινοι ταξιδιωτικοί οδηγοί  μοιάζουν εντελώς εκτός εποχής, σήμερα που αρκεί να πληκτρολογήσεις στο Google «10 things to do in Berlin» για να νιώσεις έτοιμος, είναι λογικό να αναρωτιέσαι σε τι μπορεί να σου χρησιμεύσει ένας ταξιδιωτικός πράκτορας.

Κι όμως! Η Μαριλένα Σαλαμάνου, μπορεί να σε διαβεβαιώσει ότι εκείνη και η ομάδας της, «τα γρανάζια» της μηχανής που λέγεται Niceland και εδρεύει στην οδό Νίκης, στο Σύνταγμα, σου είναι κάτι παραπάνω από χρήσιμοι και πως κανένα app δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ανθρώπινη επαφή, πώς να το κάνουμε!

Το Niceland είναι φυσική συνέχεια του ταξιδιωτικού γραφείου που είχαν οι γονείς της Μαριλένας, μέσα στο οποίο και μεγάλωσε. Εδώ και ένα μήνα, έχει πάρει τα ηνία στα χέρια της και αποφάσισε να το βαφτίσει παίζοντας με το όνομα του αγαπημένου της προορισμού, της Ισλανδίας. «Πριν 14 χρόνια μπήκα στο Vinyl Microstore και παίζει múm, μια Ισλανιδκή μπάντα της οποίας την ύπαρξη αγνοούσα. Με το που τους άκουσα, μαγεύτηκα, ερωτεύτηκα, όπως όταν βλέπεις ένα ωραίο αγόρι. Δέκα χρόνια μετά κατάφερα και πήγα στην Ισλανδία πρώτη φορά και ερωτεύτηκα ξανά από την αρχή, αυτή τη φορά όλη τη χώρα, την αγάπησα. Έτσι, όταν έψαχνα όνομα ήξερα ότι ήθελα να έχει σχέση με την Ισλανδία. Το ονόμασα Niceland γιατί είναι και δισήμαντο», λέει η Μαριλένα που ξέρει ότι όλοι μας αναζητούμε μια «γη της επαγγελίας», έστω και δανεική για λίγες μέρες, όταν προετοιμάζουμε το επόμενό μας ταξίδι.

Παντού θα βρεις ένα κομμάτι από την αγαπημένη χώρα της Μαριλένας, από την οποία εμπνεύστηκε και το όνομά του πρακτορείου της.

Παντού θα βρεις ένα κομμάτι από την αγαπημένη χώρα της Μαριλένας, από την οποία εμπνεύστηκε και το όνομά του πρακτορείου της.

Από το Niceland λοιπόν, μπορείς να βρεθείς οπουδήποτε στον κόσμο. Βέβαια, η πιο συχνή ερώτηση που ακούει όλη η ομάδα του Niceland, είναι, «Γιατί να έρθω σε ‘σένα, αφού μπορώ να το κάνω μόνος μου;». Η Μαριλένα απαντά, όπως πιστεύει «ρομαντικά» για τα δεδομένα της εποχής, πως «είναι ωραία η ανθρώπινη επαφή, το να πάρεις τον άλλο από το χέρι, να μιλήσετε μαζί, να δεις πως έχει φανταστεί το ταξίδι του. Μόνος σου ναι, μπορείς να το κάνεις πιο φθηνά, αλλά εγώ θα σε προσέξω, θα σε βοηθήσω ίσως να φτάσεις πιο γρήγορα στον προορισμό σου – ξέρουμε διάφορα κολπάκια εμείς οι πράκτορες, που δεν μπορώ να σου τα αποκαλύψω – και έχουμε τον τρόπο να σε φέρουμε πίσω, οτιδήποτε και αν πάει στραβά!»

Η Μαριλένα και η πολυμήχανη ομάδα της, δηλαδή ο Γιώργος, η Πόπη, ο Μιχάλης, ο Τάσος, η Μαρία και ο Σταύρος, έχουν για σένα «οδηγούς επιβίωσης» για τις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, ενώ στόχος τους είναι να δημιουργηθεί μια κοινότητα ανθρώπων που θα έρχεται στις εγκαταστάσεις του Niceland, θα κάνει brainstorming, θα ανταλλάσσει και θα εμπλουτίζει τις γνώσεις που έχει για κάθε μέρος που έχει επισκεφτεί στον κόσμο. Κάτι σαν τράπεζα εμπειριών, αλλά χωρίς όριο ανάληψης.

Έχετε ίσως παρατηρήσει ότι το Βελιγράδι έχει πάρει τα πάνω του τελευταία; Η ομάδα του Niceland επιβεβαιώνει, ενώ επισημαίνει και τους υπόλοιπους hot προορισμούς της σεζόν. «Το Βελιγράδι έχει τις πιο ωραίες γυναίκες και τα πιο φθηνά και ωραία παγωτά του κόσμου. Είναι πανέμορφο και φτηνό και θα γίνει ακόμα πιο δημοφιλής προορισμός σε δύο χρόνια, οπότε καλύτερα να το προλάβεις τώρα, πριν εκτοξευθούν οι τιμές. Επίσης δημοφιλής είναι η Ισλανδία που δεν έχει τόσο κρύο όσο φανταζόμαστε ούτε είναι και τόσο μακριά, η Βαρκελώνη φυσικά, αλλά και Λατινική Αμερική και το Τέξας, λόγω του φεστιβάλ SXSW. Εσωτερικά η Κίμωλος και η Νίσυρος κρατούν τα σκήπτρα του ελληνικού καλοκαιριού και φυσικά η Αμοργός που φέτος έχει το Up Festival». Μιλώντας για φεστιβάλ, στο Niceland μπορείς να βρεις τα πιο δελεαστικά πακέτα για τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά φεστιβάλ, όπως το Primavera και το μικρότερο αδερφάκι του στο Πόρτο, το Iceland Airwaves  και το Sonar.

Μπορεί να μας είναι πλέον όλο και πιο δύσκολο να αποδράσουμε με ένα ταξίδι, αλλά η Μαριλένα πιστεύει πως έτσι «ένα ταξίδι αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία». Ένας λόγος παραπάνω λοιπόν να απευθυνθείς σε έναν πράκτορα που θα το οργανώσει μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια, έτσι ώστε να μη χρειάζεται να ανησυχείς για το αν η χειραποσκευή σου χρεώνεται έξτρα ή αν μπορείς για παράδειγμα να μεταφέρεις τσιμπιδάκι για τα φρύδια μέσα σε αυτήν. «Αγαπάμε αυτή τη δουλειά, γιατί μπορούμε πατώντας ένα κουμπάκι να κάνουμε τον κόσμο ευτυχισμένο», λέει η Μαριλένα του Niceland. Γίνεται να μη συμφωνήσεις;


Niceland Travel Agency, Νίκης 30, 1ος όρφος, Τηλ. 21 0324 2673, marilena@nicelandtravel.com
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.