Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaDESIGN

Κλασικά στοιχεία και εργονομικός σχεδιασμός, σε 45 τ.μ. στο Κολωνάκι

Το γραφείο Lob Architects που ανέλαβε τον σχεδιασμό της κατοικίας, φρόντισε να εντάξει σε αυτή περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους και ρετρό πινελιές, ικανοποιώντας τις επιθυμίες των ιδιοκτητών του.
Φωτογραφίες: Lob Architects

Σε μία αθηναϊκή πολυκατοικία επί της οδού Δημοκρίτου στο Κολωνάκι, το γραφείο Lob Architects ανέλαβε την εσωτερική ανακαίνιση ενός διαμερίσματος 45 τ.μ., ικανοποιώντας τις ανάγκες κατοίκησης ενός ζευγαριού.

Απαίτηση των ιδιοκτητών ήταν να γίνει το σπίτι πιο φωτεινό, με περισσότερους αποθηκευτικούς χώρους, το οποίο να συνοψίζει την κουλτούρα της πόλης. Κατά τη συνθετική διαδικασία, μεγάλη προσοχή δόθηκε στη διατήρηση της αισθητικής του παρελθόντος, ενώ παράλληλα με τις νέες παρεμβάσεις ενσωματώθηκαν κάποια σύγχρονα στοιχεία που εντάσσονται αλλά παραμένουν διακριτά.

Στην είσοδο του σπιτιού, συναντάμε έναν τοίχο με μπουαζερί καθώς και ένα παλιό έπιπλο Art Deco.

Ένα μικρό σπίτι χρειάζεται έπιπλα που βάζουν σε τάξη τα δωμάτια και δίνουν την δυνατότητα αποθήκευσης. Έτσι, ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στον σχεδιασμό αποθηκευτικών χώρων μέσω ειδικά διαμορφωμένων κατασκευών, ώστε να αναβαθμιστεί και να πολλαπλασιαστεί η λειτουργική αξία του διαμερίσματος.

Ειδικότερα, η σύνθεση της ντουλάπας μεταξύ του καθιστικού και του μπάνιου εξυπηρετεί πολλές χρήσεις όπως αποθηκευτικούς χώρους και χώρο πλυντηρίου και αποτελεί το κρυφό πέρασμα από τον κοινόχρηστο σαλόνι σε έναν πιο ιδιωτικό χώρο, όπως είναι το μπάνιο.

 

Οι εκ νέου σχεδιασμένες καμάρες στο καθιστικό και την κουζίνα δημιουργούν οπτική συνοχή μεταξύ των χώρων, προσφέροντας μια ευχάριστη εμπειρία.

Στο σαλόνι συναντάμε ξύλινες επενδύσεις και σωστά τοποθετημένα έπιπλα, όχι ογκώδη αλλά ταιριαστά με τον χώρο.

Τα δρύινα δάπεδα σε στυλ «ψαροκόκκαλο» διατηρήθηκαν ως ένα στοιχείο σύνδεσης με το παρελθόν.

Όσον αφορά την χρωματική παλέτα της κατοικίας, το μπεζ χρώμα επικρατεί. Είναι ένα παιχνίδι μεταξύ ηρεμίας και έντασης, όπου τα ήρεμα, φωτεινά χρώματα χρησιμοποιούνται στον κύριο χώρο προκειμένου να τον ενοποιήσουν αντανακλώντας το φως, ενώ τα έντονα χρώματα όπως το πράσινο της κουζίνας χρησιμοποιούνται ώστε να δημιουργήσουν έναν ξεχωριστό κόσμο στα μικρότερα δωμάτια.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το γραφείο εδώ

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2024 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.