Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
25.09.2022

Elliot Page: «Η τρανσφοβία της κοινωνίας κλείνει πόρτες σε πολλούς ανθρώπους»

Από όταν έκανε το δικό του coming out την πρώτη μέρα του Δεκεμβρίου του 2020, o τρανς ηθοποιός Elliot Page, δίνει τον δικό του αγώνα ώστε να προωθήσει την ορατότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων και των διεκδικήσεών τους.
Elliot Page: «Η τρανσφοβία της κοινωνίας κλείνει πόρτες σε πολλούς ανθρώπους»

Ο τρανς ηθοποιός Elliot Page, που έγινε γνωστός με την ερμηνεία του στην ταινία “Juno” και τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στο “The Umbrella Academy” του Netflix, δηλώνει πως γνώριζε για τη σεξουαλικότητά του και τον σεξουαλικό του προσανατολισμό, ήδη από τα παιδικά του χρόνια, ενώ θίγει το τεράστιο πρόβλημα της τρανσοφοβίας.

Από όταν έκανε το δικό του coming out την πρώτη μέρα του Δεκεμβρίου του 2020, ο Page δίνει τον δικό του αγώνα, ώστε να προωθήσει την ορατότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων και των διεκδικήσεών τους. 

Elliot Page: «Η τρανσφοβία της κοινωνίας κλείνει πόρτες σε πολλούς ανθρώπους»Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν είχε ποτέ αμφιβολία για τη σεξουαλική του ταυτότητα. «Αυτό ήμουν, αυτό είμαι και αυτό ήξερα ότι θα είμαι στο μέλλον. Απλά δεν μπορούσα να το καταλάβω όταν μου έλεγαν: «Όχι, δεν είσαι. Όχι, δεν μπορείς να είσαι έτσι όταν είσαι μεγαλύτερος». Τώρα επιτέλους έχω βρει τον εαυτό μου. Βρίσκομαι σε αυτό που νιώθω ότι πραγματικά είμαι. Είναι τόσο όμορφο και εξαιρετικό και υπάρχει και ένα μικρό αίσθημα πένθους κατά κάποιον τρόπο» ανέφερε.

Μάλιστα αποκάλυψε ότι ως παιδί, έγραφε ψεύτικες ερωτικές επιστολές και τις υπέγραφε ως «Jason», ενώ προσέθεσε: «Η πιο σημαντική διαφορά είναι ότι απλά μπορώ να υπάρχω. Για πρώτη φορά, – δεν ξέρω καν πόσο καιρό – πραγματικά μπορώ να καθίσω μόνος μου. Να είμαι μόνος μου, να είμαι παραγωγικός και να είμαι δημιουργικός. Είμαι απλά άνετος, να το πω κι έτσι. Αισθάνομαι μια σημαντική διαφορά στη δυνατότητά μου απλά να υπάρχω και όχι απλά μέρα με τη μέρα, αλλά από στιγμή σε στιγμή».

Τέλος, δήλωσε πως  «η τρανσφοβία της κοινωνίας κλείνει πόρτες σε πολλούς ανθρώπους. Σκεφτείτε όλα αυτά τα άτομα που δεν έχουν την ευκαιρία να αναδείξουν τις ικανότητές τους. Τα άτομα που δεν έχουν την ευκαιρία να έχουν μέλλον. Τα άτομα που δεν έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν τη μαγεία τους μαζί μας».

Πηγή: rosa.gr

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.