Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΦΕΣΤΙΒΑΛ

14+1 αθηναϊκά φεστιβάλ για να γιορτάσεις τον Μάιο

Μουσική, κινηματογράφος, stand-up comedy, φαγητό, τατουάζ, φεμινιστικές δράσεις: Ο Μάιος στην πόλη τα έχει όλα.

Μπορεί να διανύουμε το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, φέτος όμως ο καιρός άργησε να μας πείσει πως βαδίζουμε στο τέλος της άνοιξης – ή αλλιώς, στην αρχή του καλοκαιριού.

Ανεξαρτήτως των ορέξεων του καιρού, η πόλη έχει αποφασίσει να γιορτάσει την άνοιξη στις γειτονιές της Αθήνας, μέσα από τα πολυάριθμα και πολυθεματικά φεστιβάλ της που εμπνέονται από τις φωτεινές ημέρες, τις ηλιόλουστες βόλτες και τις δροσερές νύχτες.

Μουσική, κινηματογράφος, stand-up comedy, φαγητό, τατουάζ, άθληση, φεμινιστικές δράσεις: Ο Μάιος στην πρωτεύουσα τα έχει όλα, και τιμά τη φεστιβαλική ζωή με μια πληθώρα εκδηλώσεων. Συγκεντρώσαμε εκείνες στην οποίες αξίζει να βρεθείτε και να πάρετε μια γεύση απ’ όσα έχουν ετοιμάσει για το κοινό:

Στο Φεστιβάλ Λεσβιακού Φεμινιστικού Κινηματογράφου στον Κινηματογράφο Τριανόν

Οι «Λεσβίες στα Πρόθυρα» οργανώνουν νέα απόβαση και ετοιμάζουν ένα τριήμερο Φεστιβάλ Λεσβιακού Φεμινιστικού Κινηματογράφου στις 8, 9 και 10 Μαΐου.

Στο τριήμερο θα προβληθούν ταινίες και ντοκιμαντέρ που αφορούν την λεσβιακή ταυτότητα και εμπειρία. Πολλές από τις ταινίες και τα ντοκιμαντέρ που έχουν επιλεχθεί δεν έχουν προβληθεί ποτέ μέχρι σήμερα στην Ελλάδα. Η πλειοψηφία αυτών είναι από γυναίκες δημιουργούς, γεγονός πολύ σημαντικό εάν λάβουμε υπόψη τον χαμηλό αριθμό γυναικών σκηνοθετριών που προβάλλονται στις κινηματογραφικές αίθουσες στην χώρα.

Το φεστιβάλ επιδιώκει να προσφέρει ένα λεσβιακό φεμινιστικό βλέμμα στην κοινωνική πραγματικότητα, να αναδείξει συγκεκριμένες πτυχές της λεσβιακής φεμινιστικής ιστορίας και εμπειρίας και να δημιουργήσει τις συνθήκες για όλα τα άτομα στο λεσβιακό φάσμα να δουν κομμάτια των εαυτών τους στην κινηματογραφική οθόνη.

Μπορείτε να δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ
8, 9, 10 Μαΐου 2023
Κινηματογράφος Τριανόν, Κοδριγκτώνος 21, Αθήνα

Στο Athens City Festival, με περισσότερες από 200 δράσεις και εκδηλώσεις στις γειτονιές της Αθήνας

Το μεγάλο ανοιξιάτικο Φεστιβάλ της πόλης, το Athens City Festival του Δήμου Αθηναίων, συνεχίζει να πλημμυρίζει για 2η συνεχόμενη χρονιά την Αθήνα, με περισσότερες από 200 ξεχωριστές δράσεις και εκδηλώσεις στο κέντρο και τις 129 γειτονιές έως τις 31 Μαΐου.

Το Φεστιβάλ θα προσφέρει ένα πλούσιο πρόγραμμα με δράσεις πολιτισμού, ψυχαγωγίας, αθλητισμού και γαστρονομίας που απευθύνονται σε Αθηναίες, Αθηναίους και επισκέπτες κάθε ηλικίας. Το Athens City Festival είναι το αποτέλεσμα της στενής και πρωτοποριακής συνεργασίας της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων με ομάδες και φορείς της πόλης: Δημόσια και ιδιωτικά Μουσεία, γκαλερί, πολιτιστικά ιδρύματα, ομάδες της κοινωνίας των πολιτών, μουσικοί, τραγουδιστές, παιδαγωγοί συμμετέχουν -μεταξύ άλλων- σε αυτήν την ξεχωριστή ανοιξιάτικη γιορτή.

Μπορείτε να δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ
– 31 Μαΐου 2023, είσοδος ελεύθερη

Στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους «Αθήνα: Πόλεις κάτω από την πόλη», στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Στο πλαίσιο του μαθήματος Εργαστήριο Πολιτισμός ΙV: Κινηματογράφος, Ε.Μ.Π., οι φοιτητές του Πάντειου Πανεπιστήμιου αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν ένα φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους.

Το φεστιβάλ αυτό, με την ονομασία «Αθήνα: Πόλεις κάτω από την πόλη», είναι αφιερωμένο σε ταινίες που παρουσιάζουν ιστορίες αυτών που υπάρχουν εκτός των κυρίαρχων αφηγήσεων της πόλης. Ιστορίες που εκτυλίσσονται κάτω από την Αθήνα και αποδομούν την όποια εξευγενισμένη εικόνα της. Ανάμεσά τους το θρυλικό «Ακρόπολις» της Εύας Στεφανή, τα «Καλιαρντά» της Πάολας Ρεβενιώτη, το «Κι Εγώ για Μένα» του Τζώρτζη Γρηγοράκη, το «Rosa Kairo» του Ζακ Σιμχά και εκπλήξεις από Νίκο Πάστρα, The Boy και άλλους.

10 ταινίες για ανθρώπους αυτής της πόλης που ανέκαθεν υπήρχαν έναντι όλων αυτών που προσπαθούν να τους τοποθετούν στο περιθώριο. Από μετανάστες και σεξεργάτες σε ΛΟΑΤΚΙ+, ψυχικά ασθενή, και άτομα με αναπηρία, άτομα τα οποία σπάνια απασχολούν την Ελληνική κινηματογραφική κοινή γνώμη θα έρθουν στο προσκήνιο σε ένα γεμάτο διήμερο αποκλειστικά για αυτό.

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν παρουσία των σκηνοθετριών/σκηνοθετών τους, και θα ακολουθήσει συζήτηση με τους θεατές.

Μπορείτε να δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ
11, 12 Μαΐου 2023, είσοδος ελεύθερη
Πάντειο Πανεπιστήμιο, αίθουσα του Αμφιθεάτρου Σάκη Καράγιωργα 2

Στο ADD 2023, το μοναδικό φεστιβάλ της Αθήνας για τον σύγχρονο ηλεκτρονικό ήχο 

Το ADD, το μοναδικό φεστιβάλ της Αθήνας για τον σύγχρονο ηλεκτρονικό ήχο, επιστρέφει για 4η φορά. Την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Μαΐου, το ADD 2023 θα παρουσιάσει ένα πολυσυλλεκτικό lineup με καταξιωμένα και ανερχόμενα ονόματα (39 από τους 55+ συνολικούς καλλιτέχνες έχουν ανακοινωθεί ήδη).

© Alexandros Petsavas

Έπειτα από το βιομηχανικό σύμπλεγμα της Πειραιώς 260 και το Πρώην Αεροδρόμιο Ελληνικού, πιστό στην site specific λογική του, το ADD θα εξερευνήσει φέτος μία νέα τοποθεσία, τη Βιομηχανική Ζώνη Ρέντη. Όλο το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί σε μία ανοιχτή σκηνή και δύο ημι-ανοιχτές με μεγάλες φεστιβαλικές τέντες, σε ένα σύμπλεγμα γηπέδων ποδοσφαίρου ανάμεσα σε εργοστάσια και αποθήκες.

Χτίζοντας ένα φουτουριστικά δυστοπικό σκηνικό, με εύκολη πρόσβαση (μόλις 15 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας), αυτό το ADD θα είναι το πιο ολοκληρωμένο. Με δύο μέρες γεμάτες χορό, 3 διαφορετικές σκηνές και συνολική διάρκεια 32 ωρών, (oι πόρτες θα ανοίξουν στις 19:00 το απόγευμα και η μουσική θα κλείσει στις 11:00 το πρωί), το ADD επιστρέφει ως ένα χορευτικό playground για όλ@.

Μπορείτε να δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ
12, 13 Μαΐου 2023, από τις 19:00
Βιομηχανική Ζώνη Ρέντη

Στο Athens Comedy Festival, την τριήμερη γιορτή του γέλιου

Εβδομήντα κορυφαίοι Έλληνες κωμικοί και guest star θα κατακλύσουν τον Βοτανικό, τον Βοτανικό Plus και το Θέατρο Άβατον το τριήμερο 12 με 14 Μαΐου, στο Athens Comedy Festival 2023 που επιστρέφει μεγαλύτερο από ποτέ! Το απόλυτο φεστιβάλ κωμωδίας που διοργανώνει το “αθηνόραμα” έχει γίνει πια θεσμός και έρχεται για να “ταρακουνήσει” την πόλη για πέμπτη χρονιά με 22 διαφορετικές παραστάσεις που δεν πρόκειται να αφήσουν κανέναν “πιστό” του stand up comedy ανικανοποίητο.

Οι φετινές παραστάσεις του Athens Comedy Festival μας δίνουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε πολυσχηματικά Comedy Clubs, tailor made παραγωγές, work in progress, τα αγαπημένα “Κάψε το Σενάριο”, “Big Talk Live”, “Comedy Battle” και το μεγαλύτερο από ποτέ “Logopaignia Fight Night”, ενώ για πρώτη φορά θα δούμε το “Οι 1000”, τη live μεταφορά σε θεατρική σκηνή της τηλεοπτικής εκπομπής “Οι 100” του Star TV. Την καλλιτεχνική διεύθυνση του φεστιβάλ υπογράφουν οι Δημήτρης Μακαλιάς και Λάμπρος Φισφής.

Μπορείτε να δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ
12, 13, 14 Μαΐου 2023
Βοτανικός – Ιερά Οδός 72, Βοτανικός Plus, Ιερά Οδός 76, Θέατρο Άβατον – Ευπατριδών 3 Κεραμεικός

Στο Piano City Athens, το τριήμερο φεστιβάλ που μετατρέπει την πόλη σε μια τεράστια συναυλιακή αίθουσα πιάνου

Το Piano City Athens είναι το πρώτο φεστιβάλ που συμβαίνει κυριολεκτικά σε όλη την πόλη. Έχοντας εμπνεύσει χιλιάδες ανθρώπους στο Βερολίνο, τη Νέα Υόρκη, το Μιλάνο και άλλες μητροπόλεις, το Piano City φτάνει τώρα και στην Αθήνα. Στο φεστιβάλ η μουσική δεν περιμένει το κοινό, αλλά απλώνεται στις πλατείες, στα σπίτια των ανθρώπων και σε αντισυμβατικούς χώρους. Οι ήχοι του πιάνου διαχέονται και μεταβάλλουν ολόκληρο το αστικό τοπίο.

Kατά τη διάρκεια του 3ήμερου φεστιβάλ οι κάτοικοι της Αθήνας θα απολαύσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα με:
– House concerts – Βιρτουόζοι του πιάνου και ερασιτέχνες, επιλεγμένοι από την καλλιτεχνική επιτροπή, θα ανοίξουν τα σπίτια και τις καρδιές τους στο ευρύ κοινό. Θα επιδείξουν τη δεξιοτεχνία και το ταλέντο τους δίνοντας μικρές συναυλίες πιάνου στα σπίτια τους με ένα ρεπερτόριο που κυμαίνεται από το κλασικό έως το σύγχρονο ρεπερτόριο. Οι λάτρεις, καθώς και το ευρύτερο κοινό, θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να απολαύσουν αυτές τις μελωδικές εμπειρίες.
– Kοντσέρτα πιάνου σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους – Eκτός από τα house concerts, κοντσέρτα πιάνου θα διοργανωθούν, κυριολεκτικά, σε όλη την Αθήνα.

Σε μια αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου, στο μετρό, μέσα σ’ ένα πάρκο, σε ένα πολυκατάστημα ή ένα γραφείο. Σε ένα ξενοδοχείο, ένα θέατρο, ένα μουσείο, ένα ωδείο. Ή απλά στη μέση του δρόμου. 

Μπορείτε να δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα και τις τοποθεσίες του φεστιβάλ 
12, 13, 14 Μαΐου 2023

Στο Athens Digital Arts Festival, σε μία εξερεύνηση της Αθήνας από διαφορετική οπτική

Το Athens Digital Arts Festival, το διεθνές φεστιβάλ ψηφιακών τεχνών της Ελλάδας, επιστρέφει από τις 12 έως τις 14 Μαΐου στο κέντρο της Αθήνας για να αναδείξει σημεία ενός ανοίκειου κόσμου. Υπό τον τίτλο “Welcome to the Uncanny”, το ADAF 2023 προσκαλεί το κοινό για τρεις μέρες να εξερευνήσει την Αθήνα από διαφορετική οπτική μέσω μιας διαδρομής που εκτείνεται από την Ομόνοια έως το Σύνταγμα: από το ξενοδοχείο Brown Lighthouse Athens στην Ομόνοια, τον κινηματογράφο ΑΣΤΟΡ στην Πλατεία Κοραή έως το Θέατρο Αθηνών στο Σύνταγμα.

Παράλληλα, ενεργοποιείται για ακόμα μία χρονιά ο ψηφιακός “εκθεσιακός χώρος” του ADAF στο online.adaf.gr με έργα web art, digital image, 360° videos και video games, ενισχύοντας την εμπειρία του ανοίκειου.

Μπορείτε να δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα και τις τοποθεσίες του φεστιβάλ 
12, 13, 14 Μαΐου 2023

Στο Athens Street Food Festival, με γεύσεις από κουζίνες όλου του κόσμου

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ φαγητού της χώρας θα πραγματοποιηθεί και τα τέσσερα τριήμερα του Μαΐου (5-6-7, 12-13-14, 19-20-21 και 26-27-28 Μαΐου), όπως πάντα στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ. στο Γκάζι.

Στο φετινό, 6ο Athens Street Food Festival, στόχος είναι η παρουσίαση μοναδικών και ιδιαίτερων γεύσεων από κάθε γωνιά του γευστικού κόσμου. Κάθε χώρα, κάθε περιοχή, κάθε πόλη έχει τη δική της κουζίνα και αυτό το δικό της γευστικό μυστικό που μπορεί να φαγωθεί “στο δρόμο”.

Από την Ελλάδα αλλά και από κάθε γωνιά του κόσμου, το 6ο Athens Street Food Festival θα παρουσιάσει και φέτος πολλές αποκλειστικότητες και πρωτότυπες ιδέες από κουζίνες ολόκληρου του κόσμου.

Μπορείτε να δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ
12-14 Μαΐου, 19-21 Μαΐου, 26-28 Μαΐου 2023
Παλιό Αμαξοστάσιο Ο.ΣΥ, Πειραιώς και Ερμού

Στο 15ο Athens Tattoo Convention, το διαχρονικό σημείο συνάντησης των tattoo lovers

Πιστό στο καθιερωμένο του ραντεβού, το Athens Tattoo Convention επιστρέφει και φέτος το τριήμερο 12, 13 & 14 Μαΐου στο ΤΑΕ ΚWON DO με άγριες διαθέσεις. Το αγαπημένο διεθνές φεστιβάλ τατού, που έχει χαρακτηριστεί ως «ένα από τα καλύτερα στον κόσμο», κλείνει φέτος τα 15 του χρόνια και τα γιορτάζει με μια μεγαλειώδη, σε όρους υπερπαραγωγής, διοργάνωση!

Φέτος, το τεράστιο urban party του Athens Tattoo Convention θα είναι ακόμα πιο εμπλουτισμένο και θα έχει φυσικά και εορταστικό χαρακτήρα: 400 καλλιτέχνες που αποτελούν την enfant gâté των tattoo artists από εξωτερικό και Ελλάδα, διαγωνίζονται και προβάλλουν την τέχνη τους με live tattooing και tattoo contests, ενώ οι παράλληλες δράσεις περιλαμβάνουν: Dj sets, Live Bands (η εκρηκτική Πηνελόπη Αναστασοπούλου είναι η “mama sings fire” και θα «βάλει φωτιά» στο stage), Food & Drinks, Art Exhibitions, Game Rooms, Graffiti Show, Bike and Skate Show, Κids Playground, Body Painting, Show Acrobatics και εντυπωσιακά fire perfomances από την Τόνια Μπανίλα.

Το Athens Tattoo Convention στηρίζει από την πρώτη μέρα της δημιουργίας του τον Οργανισμό Make A Wish. Μέσω της ενέργειας STAR YOUR BODY, στην οποία ο επισκέπτης κάνει ένα τατού από επιλεγμένα σχέδια αστεριών, το 100% του αντιτίμου πάει στον οργανισμό και την πραγματοποίηση ευχών παιδιών που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες.

Μπορείτε να δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ
12, 13, 14 Μαΐου 2023
Γήπεδο Tae Kwon Do, Φάληρο

Στο 1st Athens Pop Underground Fest & Convention, ένα διήμερο αφιερωμένο στην indie κουλτούρα 

Στη σκηνή του Half Note, το διήμερο 19 – 20 Μαΐου, 12 συγκροτήματα απ’ όλο τον κόσμο, ορισμένοι από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ανεξάρτητης κιθαριστικής ποπ και πλήθος μουσικόφιλων θα δώσουν το παρών, σε ένα διήμερο γεμάτο μουσική, αλκοόλ, fanzines, δίσκους και ό,τι περιστρέφεται γύρω από την indie κουλτούρα και αισθητική.

Το πρώτο Pop Underground Fest and Convention δεν είναι παρά η μοναδική – έως τώρα – απόπειρα να διοργανωθεί και στην χώρα μας ένα popfest, παρόμοιο με τα φεστιβάλ – θεσμούς που διοργανώνονται επί δεκαετίες σε όλη την Ευρώπη (Παρίσι, Γλασκώβη, Λονδίνο, Μαδρίτη, Μάλαγα, Κολωνία, Βερολίνο) και περιλαμβάνουν μαραθώνιες συναυλίες, πάρτι, αλλά, κυρίως, επιχειρούν να φέρουν σε επαφή άτομα απ’ όλον τον κόσμο, που μοιράζονται την ίδια αγάπη για την indie – pop.

Το φεστιβάλ συμπληρώνει μια ελεύθερη συνάντηση (convention) στο Tiki Bar, το μεσημέρι του Σαββάτου της 20 Απριλίου, όπου θα λάβουν χώρα ομιλίες από κάποιους από τους συμμετέχοντες σχετικά με τα ανεξάρτητα labels, τα pop fanzines, και γενικότερα από τις εμπειρίες τους τα τελευταία σαράντα χρόνια. Παράλληλα θα έχουμε ακουστικά σετ, από τους Jonny Kinkaid, Gary Olson και Τim Rippington kai dj sets από τον Rafa Skam των Yellow Melodies και άλλους προσκεκλημένους. Με τη λήξη του convention θα κατευθυνθούμε προς το Temple για τη συνέχεια και το κλείσιμο των δρώμενων και τις σχετικές συναυλίες.

Μπορείτε να δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ
19, 20 Μαΐου 2023
Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς, 11636 – Tiki Bar, Φαλήρου 15, Αθήνα, 117 42 – Temple Athens, Ιάκχου 17, Αθήνα, 118 54

Στο Athens Jazz 2023, με 21 καλλιτέχνες από όλο το φάσμα της παγκόσμιας τζαζ σκηνής

Το 22ο Athens Jazz επιστρέφει πιο δυναμικό και ανατρεπτικό από ποτέ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, από τις 22 έως τις 29 Μαΐου 2023, με μια συναρπαστική διοργάνωση γεμάτη μουσική, παράλληλες δράσεις και εκπλήξεις για όλους.

© Vangelis Patsialos

Το μουσικό φεστιβάλ που αποτελεί το καθιερωμένο ραντεβού των φίλων της τζαζ της Αθήνας και όχι μόνο, μας δίνει για 22η συνεχή χρονιά την ευκαιρία να απολαύσουμε ζωντανά καταξιωμένους καλλιτέχνες, ανερχόμενα σχήματα καθώς και ό,τι πιο σύγχρονο έχει να παρουσιάσει η εγχώρια τζαζ σκηνή.

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ jazz μουσικής στην Ελλάδα θα συγκεντρώσει και φέτος συνολικά 21 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο στην κεντρική σκηνή της Τεχνόπολης φτιάχνοντας ένα άκρως πολυσυλλεκτικό line up το οποίο εκφράζει στο απόλυτο τον χωρίς μουσικά όρια χαρακτήρα της jazz.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η πρώτη ημέρα του Athens Jazz αφιερώνεται στην ελληνική jazz σκηνή, παρουσιάζοντας τα τρία ελληνικά σχήματα που ξεχώρισε η καλλιτεχνική επιτροπή του φεστιβάλ. Ο λόγος για τους Spiral Trio, Nefeli Fasouli Quintet και Thomas Mitrousis Quartet που θα ανοίξουν την αυλαία της φετινής διοργάνωσης με τον πιο ιδανικό τρόπο, δίνοντας το στίγμα για όσα θα απολαύσουμε τις επόμενες μέρες του φεστιβάλ.

Μπορείτε να δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ
22-29 Μαΐου 2023
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Αθήνα

Στο Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας “FeCHA” για 7η χρονιά

Το Φεστιβάλ Ισπανόφωνου Κινηματογράφου Αθήνας – FeCHA (Festival de Cine Hispanófono de Atenas) επιστρέφει για 7η χρονιά, μεταξύ 25-31 Μαΐου, για να σημάνει για μια ακόμη φορά την έναρξη της θερινής κινηματογραφικής σεζόν και να αναδείξει τον κινηματογραφικό πλούτο των ισπανόφωνων ταινιών, από χώρες όπως η Ισπανία, η Αργεντινή, το Μεξικό, η Κούβα, η Χιλή και η Κολομβία.

Η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει με την ταινία «ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ, 1985 (Argentina, 1985)» του Σαντιάγκο Μίτρε, με πρωταγωνιστές τους Ρικάρντο Νταρίν και Πίτερ Λανσάνι. Υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας και βραβευμένη με Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, η ταινία ξετυλίγει το κουβάρι της πραγματικής ιστορίας του δικαστικού αγώνα για να αποδοθεί δικαιοσύνη στα θύματα της Χούντας της Αργεντινής και να καταλογιστούν ευθύνες στους στρατηγούς της δικτατορίας.

Η αυλαία του Φεστιβάλ θα πέσει με την ταινία «75 ΜΕΡΕΣ (75 Días)» σε σενάριο και σκηνοθεσία του Μαρκ Ρομέρο, βασισμένη στα ανατριχιαστικά γεγονότα της πραγματικής υπόθεσης που συγκλόνισε την Ισπανία και έμεινε γνωστή στην ιστορία ως «Οι Φόνοι της Αλκάσερ».

Μπορείτε να δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ
25 – 31 Μαΐου 2023
Θερινός Κινηματογράφος Ελληνίς Cinemax, Λ. Κηφισίας 29, Μετρό Αμπελόκηποι

Στο Athens Music Week, το μεγαλύτερο event για τη μουσική βιομηχανία στην Ελλάδα 

Για 5η συνεχόμενη χρονιά το Athens Music Week (AMW) επιστρέφει από τις 29 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου 2023 για ένα εορταστικό, τετραήμερο γεμάτο showcase συναυλίες, συζητήσεις, εργαστήρια, πάρτι και φυσικά το Live stage στην κεντρική σκηνή της Τεχνόπολης.

Και φέτος το Athens Music Week και η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων γίνεται ο τόπος συνάντησης όλων των ανθρώπων του μουσικού χάρτη – επαγγελματιών, καλλιτεχνών και μουσικόφιλων – καλώντας τους να μοιραστούν το πάθος τους για τη μουσική μέσα από τις πολυάριθμες δράσεις του φεστιβάλ.

Φυσικά από αυτό δεν μπορεί να λείπει και η live, μουσική δράση, τόσο μέσω των ιδιαίτερων showcase acts όσο και των καυτών, συναυλιών στη κεντρική σκηνή της Τεχνόπολης. Νέα ταλέντα και αξιοπρόσεκτα σχήματα από την Ευρώπη και τις γειτονικές μας χώρες θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν φρέσκες, μουσικές ιδέες προερχόμενες από ένα ευρύ, ηχητικό φάσμα, σε διάφορα, γνωστά στέκια της πόλης. 

Μπορείτε να δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ 
29 Μαΐου – 1 Ιουνίου 2023
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Αθήνα

Στο 4ο Φεστιβάλ Θέατρου Βαλίτσας, μια διοργάνωση που εστιάζει στην έννοια του ταξιδιού

Πώς μία παράσταση μπορεί να χωρέσει σε μία βαλίτσα; Φαντάζει αδιανόητο και ακατόρθωτο, αλλά το 4ο Φεστιβάλ Θέατρου Βαλίτσας «Athens Suitcase Theatre Festival 2023», μπορεί να το κατορθώσει!

Το φεστιβάλ “Athens Suitcase Theatre Festival” ξεκίνησε το 2015 σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία, τόσο από την πλευρά της συμμετοχής του κοινού, όσο και από το υψηλό επίπεδο των παραστάσεων. Σε διάστημα ενός μήνα συμμετείχαν 13 θεατρικά σχήματα που έδωσαν το καθένα από μία έως τρεις παραστάσεις, ενώ παράλληλα οργανώθηκαν διαλέξεις, σεμινάρια και εργαστήρια.

Η ιδέα του Θεάτρου Βαλίτσας εστιάζει στην κυρίαρχη παρουσία του ηθοποιού και στην λιτότητα των μέσων που χρησιμοποιεί. Αναδεικνύει την αξία της αφαίρεσης των περιττών στοιχείων, τοποθετώντας την ερμηνεία ως το πρωταρχικό ενδιαφέρον της παράστασης. Ενσωματώνει στην δημιουργία της παράστασης την έννοια του ταξιδιού, τόσο σε πραγματικό όσο και μεταφορικό επίπεδο.

Το φεστιβάλ τοχεύει σταδιακά στο να πάρει ένα διεθνή χαρακτήρα με τη συμμετοχή και ξένων καλλιτεχνών και ομάδων, θέλοντας να δημιουργήσει ένα πλαίσιο ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ των καλλιτεχνών, αλλά και των καλλιτεχνών με το κοινό. 

Μπορείτε να δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ
15 Μαίου – 1 Ιουνίου 2023
Θέατρο Nous, Τροίας 34, Αθήνα, 112 51

Στο “Women In Arts: Festival”, τo πρώτο φεστιβάλ της πρωτοβουλίας WOM.A κατά της έμφυλης ανισότητας

Η πρωτοβουλία Women In Arts (Wom.A), ανοίγει τις πόρτες της για πρώτη φορά και δημιουργεί ένα τριήμερο πολυθεματικό φεστιβάλ για την ορατότητα σε ζητήματα έμφυλης ανισότητας στον χώρο του πολιτισμού.

Μια τριήμερη γιορτή με παραστάσεις θεάτρου και χορού, συναυλίες, εκθέσεις, βιβλία, dj set, σινεμά και συζητήσεις που γιορτάζει, αναδεικνύει και ενδυναμώνει τη γυναίκα δημιουργό σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο φάσμα ειδικοτήτων. Τρεις μέρες, τρεις διαφορετικές θεματικές όπου θα κληθούν να συζητήσουν ανοιχτά εργαζόμενες στον χώρο του πολιτισμού, εκπρόσωποι των φορέων που διαμορφώνουν την πολιτισμική πραγματικότητα της χώρας, δημοσιογράφοι, ακαδημαϊκοί αλλά και καλλιτέχνες και κοινό που επιθυμεί να συμμετέχει στον διάλογο.

Περισσότερες από 20 γυναίκες δημιουργοί και καλλιτέχνες διαφορετικών ειδικοτήτων θα παρουσιάσουν τα έργα τους. Πρόκειται για μια ενδεικτική επιλογή της σύγχρονης γυναικείας δημιουργίας στην Ελλάδα με στόχο την ανάδειξη της παρουσίας και της δύναμής της στην πολιτισμική μας πραγματικότητα.

Η ορατότητα, η συνάντηση, η δικτύωση και τελικά η ενδυνάμωση, μέσω μιας τριήμερης γιορτής αποτελούν τον στόχο του πρώτου WOM.A: Festival.

Μπορείτε να δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ
30 Μαΐου – 1 Ιουνίου, από τις 18.00 – 24.00
Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134, Αθήνα

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.