Φωτιά στην Περιφερειακή Αιγάλεω: 112 για εκκένωση σε Αφαία και Άνω δάσος Χαϊδαρίου

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία μετά από εκδήλωση πυρκαγιάς σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση στην Περιφερειακή Αιγάλεω, στην περιοχή του Ποικίλου Όρους.
Μέσω του 112 εστάλη μάλιστα προειδοποιητικό μήνυμα για εκκένωση σε Αφαία και Άνω δάσος Χαϊδαρίου.
Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Πυρκαγιά στην περιοχή του Ποικίλου Όρους της Περιφέρειας Αττικής. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».
Για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν κινητοποιήθηκαν 95 με 6 ομάδες πεζοπόρων της 1ης ΕΜΟΔΕ, 22 οχήματα, 4 Α/Φ και 5 Ε/Π, ένα εκ των οποίων για το συντονισμό τους. Συνδρομή από υδροφόρες Ο.Τ.Α.
#Πυρκαγιά σε δασική έκταση σε περιοχή του δήμου Ασπροπύργου, πλησίον της Περιφερειακής #Αιγάλεω. Κινητοποιήθηκαν 95 #πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων της 1ης ΕΜΟΔΕ, 22 οχήματα, 4 Α/Φ και 5 Ε/Π, ένα εκ των οποίων για το συντονισμό τους. Συνδρομή από υδροφόρες Ο.Τ.Α.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) July 31, 2026
Βίντεο που έχουν καταγραφεί από την φωτιά:










