Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaNEWS
31.05.2023

Ύστερα από 100 ημέρες στην προεδρία, οι Αμερικανοί δίνουν καλή βαθμολογία στον Μπάιντεν

Για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας.
Ύστερα από 100 ημέρες στην προεδρία, οι Αμερικανοί δίνουν καλή βαθμολογία στον Μπάιντεν

Πάνω από τους μισούς Αμερικάνους εγκρίνουν τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν ύστερα από 100 περίπου ημέρες θητείας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Reuters/Ipsos, ένα ποσοστό στήριξης που ο Ρεπουμπλικάνος προκάτοχός του, ο Ντόναλντ Τραμπ, ποτέ δεν πέτυχε και ένα ποσοστό που αναμένεται να βοηθήσει τους Δημοκρατικούς να προωθήσουν τις δαπάνες για υποδομές και άλλα μεγάλα σχέδια στην ατζέντα του Μπάιντεν. Σύμφωνα με πανεθνική δημοσκόπηση σε δείγμα 4.423 ενηλίκων που διενεργήθηκε στις 12-16 Απριλίου, το 55% των ερωτηθέντων ενέκρινε τις επιδόσεις του Μπάιντεν στην προεδρία, ενώ το 40% τις αποδοκιμάζει και οι υπόλοιποι δηλώνουν πως δεν είναι βέβαιοι πώς να τις αξιολογήσουν.

Ο Μπάιντεν έλαβε την υψηλότερη ‘βαθμολογία’ για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία του κορωνοϊού, με το 65% να εγκρίνει την απάντησή του στην κρίση. Τον Ιανουάριο, το 38% ενέκρινε τον τρόπο που ο Τραμπ διαχειρίστηκε την υγειονομική κρίση. Το 90% των Δημοκρατικών, το 61% των ανεξάρτητων και το 39% των Ρεπουμπλικάνων είπαν ότι εγκρίνουν τον τρόπο διαχείρισης του Μπάιντεν, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση. Το 52% των Αμερικανών είπαν επίσης ότι τους άρεσε ο τρόπος που ο Μπάιντεν χειρίζεται την οικονομία και το 53% έδωσαν την ίδια απάντηση για τον αντίκτυπο στις θέσεις εργασίας, ποσοστά που και στις δύο περιπτώσεις ήταν κατά μερικές μονάδες υψηλότερα από τις αντίστοιχες επιδόσεις του Τραμπ στα μέτωπα της απασχόλησης και της οικονομίας κατά τον τελευταίο του μήνα στην προεδρία.

Ωστόσο, ο Μπάιντεν δέχθηκε έντονες επικρίσεις για τη μετανάστευση, καθώς η κυβέρνησή του συνεχίζει να είναι αντιμέτωπη με αύξηση των μεταναστών που φθάνουν στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού: το 42% εγκρίνει την πολιτική του προέδρου για τα σύνορα και το 49% την αποδοκιμάζει. Πάνω από τους μισούς έδωσαν καλή βαθμολογία στον Μπάιντεν για τον διακομματισμό του, αν και οι Δημοκρατικοί ήταν πιθανότερο από άλλους να δώσουν τα εύσημα στον Μπάιντεν για το ότι ένωσε ένα βαθιά διχασμένο εκλογικό σώμα. Το 56% ενέκρινε τις προσπάθειες του Μπάιντεν, συμπεριλαμβανομένου του 88% των Δημοκρατικών, του 23% των Ρεπουμπλικάνων και του 48% των ανεξάρτητων.

Οι Αμερικανοί ήταν επίσης σε γενικές γραμμές υποστηρικτικοί προς τη στάση του Μπάιντεν στο θέμα του περιβάλλοντος και τη φυλετική ανισότητα, με το 54% και το 51% να εγκρίνουν τα μέχρι τώρα πεπραγμένα του, αντίστοιχα. Ο Μπάιντεν ευνοείται με κάποιο τρόπο από συνθήκες που είναι πέραν του δικού του ελέγχου. Είχε μήνες για να προετοιμάσει τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας πριν γίνει πρόεδρος και κάποια εμβόλια κατά του κορωνοϊού ήταν ήδη σε χρήση πριν από την ορκωμοσία του στις 20 Ιανουαρίου. Η οικονομία του Μπάιντεν έχει επίσης το πλεονέκτημα ότι συγκρίνεται με την ύφεση της πανδημίας του 2020, όταν οι εργοδότες απέλυσαν εκατομμύρια εργαζομένους καθώς η COVID-19 έπληξε τις επιχείρησεις.

Σε κάθε περίπτωση, τα ποσοστά έγκρισης του Μπάιντεν αντανακλούν τη στήριξη των πολιτών προς τη φιλόδοξη ατζέντα του, συμπεριλαμβανομένου του πακέτου στήριξης της οικονομίας ύψους 1,9 τρις δολαρίων και αναμένεται να τον βοηθήσουν να προωθήσει και άλλες πρωτοβουλίες, δήλωσε ο Τζούλιαν Ζιλάιζερ, ειδικός στην πολιτική Ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον. Ο Μπάιντεν προωθεί τώρα ένα σχέδιο για υποδομές ύψους 2 τρις δολαρίων στο οποίο αντιτίθενται πολλοί Ρεπουμπλικάνοι και αναμένεται να προτείνει αυξήσεις φόρων για τους πλούσιους για να αντλήσει χρήματα για την πρόνοια ανηλίκων και άλλα προγράμματα για Αμερικανούς εργαζομένους.

Η δημοτικότητά του θα βοηθήσει τον Μπάιντεν να κρατήσει το κόμμα του ενωμένο, δήλωσε ο Ζιλάιζερ, αμβλύνοντας τις δυσαρέσκειες στην προοδευτική και τη μετριοπαθή πτέρυγα του κόμματος, και πιθανόν μετριάζοντας την αντίθεση ορισμένων Ρεπουμπλικανών, ειδικά αυτών σε πολιτικά ανταγωνιστικές πολιτείες. Η Λίνα Σαντάου, μια 75χρονη Ρεπουμπλικανή από τη Νέα Υόρκη, λέει ότι θαυμάζει τον επιθετικό τρόπο με τον οποίο ο Μπάιντεν τροφοδότησε τις ΗΠΑ με εμβόλια, Η Σαντάου ψήφισε τον Τραμπ πέρυσι, αλλά εάν γίνονταν πάλι εκλογές, πιθανόν να στήριζε τον Μπάιντεν. «Τι μπορώ να πω, φαίνεται να προσπαθεί», δήλωσε. (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.