«Global Sumud Flotilla»: Ισραηλινό ρεσάλτο ανοιχτά της Κύπρου [ΒΙΝΤΕΟ]
![«Global Sumud Flotilla»: Ισραηλινό ρεσάλτο ανοιχτά της Κύπρου [ΒΙΝΤΕΟ]](https://www.popaganda.gr/wp-content/uploads/2025/10/30864780-640x443.jpg)
Οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις αναχαίτισαν ανοιχτά της Κύπρου τον «στολίσκο Global Sumud για την Γάζα» που αποτελείται από περίπου 50 σκάφη τα οποία είχαν αποπλεύσει από την νότια Τουρκία την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσαν μέσω του Χ οι οργανωτές.
«Αυτή τη στιγμή ο στόλος Ελευθερίας πλέει σε διεθνή ύδατα νοτιοδυτικά της Κύπρου. Δεχόμαστε επίθεση από το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό. Κάποια από τα πλοία μας έχουν ήδη δεχτεί πειρατεία και ρεσάλτο», αναφέρουν.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
«Απαιτούμε από την ελληνική, την κυπριακή και κάθε άλλης κυβέρνηση να διασφαλίσει την ελεύθερη διέλευση του στόλου», τονίζουν.
Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών είχε προειδοποιήσει νωρίτερα σήμερα ότι το Ισραήλ δεν θα επιτρέψει καμία παραβίαση του ναυτικού αποκλεισμού που έχει επιβληθεί στην Λωρίδα της Γάζας.
Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι «δύο βίαιες τουρκικές οργανώσεις, οι Mavi Marmara και IHH (Humanitarian Relief Foundation), συμμετέχουν στην πρόκληση», «στόχος της οποίας είναι να υπηρετήσει την Χαμάς, να αποτρέψει την προσοχή από την άρνηση της οργάνωσης (Χαμάς) να αφοπλισθεί και να διαταράξει την πρόοδο του ειρηνευτικού σχεδίου του προέδρου Τραμπ».
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.





