Ποιό ήταν το αγαπημένο σου βιβλίο μεγαλώνοντας; Μεγάλωσα σε ένα διαμέρισμα στου Γκύζη, όπου ο ουρανός φαινόταν από μια μικρή χαραμάδα ανάμεσα στις πολυκατοικίες που υψώνονταν έξω από το παράθυρό μου. Στη δευτέρα δημοτικού απέκτησα μια σειρά βιβλίων του Ιούλιου Βερν κι ανακάλυψα έναν καινούριο κόσμο που εκτεινόταν από το βυθό της θάλασσας ως τη Σελήνη. Αυτό ήταν κάτι που με διαμόρφωσε σε μεγάλο βαθμό, ώθησε το μυαλό μου να δραπετεύει σε κάθε ευκαιρία από τη συχνά άχαρη πραγματικότητα, συνήθεια που κρατάω ακόμα.

Ποιό βιβλίο διάβασες και ξαναδιάβασες; Δύσκολα διαβάζω κάποιο βιβλίο δεύτερη φορά, μου συμβαίνει όμως συχνά με τα graphic novels. Το Neverwhere του Neil Gaiman είναι εκείνο που ανατρέχω ξανά και ξανά, ανακαλύπτοντας κάθε φορά και κάτι καινούριο. Όπως και το Secret Wars της Marvel στο οποίο δεν μπορώ να αντισταθώ όποτε πέσει στα χέρια μου.

Σε ώθησε ποτέ βιβλίο να κάνεις κάτι ανόητο; Δε μου χρειάστηκε ποτέ βιβλίο για να κάνω κάτι ανόητο, τα καταφέρνω πολύ καλά από μόνος μου. Ίσα ίσα που τα βιβλία, έστω και για λίγο βάζουν τη σκέψη μου σε τάξη.

Σε ενέπνευσε ποτέ βιβλίο να ακολουθήσεις διαφορετικό επάγγελμα; Όχι μόνο η επαγγελματική, αλλά η γενικότερη κατεύθυνση που ακολουθούσε ο Tyler Durden του Fight Club, ακόμα αποτελεί οδηγό και πηγή έμπνευσης.

Ποιο βιβλίο εύχεσαι να είχες γράψει; Αν ήταν να διαλέξω ένα έργο που θα ήθελα να είναι δικό μου, υποθέτω αυτό θα ήταν η Οδύσσεια του Ομήρου. Ή οτιδήποτε από τον αγαπημένο μου Clive Barker.


Νολάιδερς: Οι Χαράκτες Του Πεπρωμένου

Φόβος και αναταραχή επικρατούν στα βασίλεια της Έστερ. Ο πανίσχυρος άρχοντας Λέρεμοθ έχει δώσει στα στρατεύματά του ξεκάθαρη εντολή. Να συγκεντρώσουν και να του φέρουν κάθε αγόρι και κορίτσι έως δώδεκα ετών, έτσι ώστε να εκπληρώσει ένα σκοτεινό χρησμό που απαιτεί τη θυσία του εκλεκτού ανθού της κάθε πολιτείας. Όλοι μοιάζουν ανήμποροι να αντιδράσουν.  Όλοι εκτός από κάποιους νέους που θα τολμήσουν να αντισταθούν για να προστατέψουν τα ιδανικά τους.

Ο Σάινοτ, η Οντέλ και η Ντενάγια, θα ξεκινήσουν από διαφορετική αφετηρία ένα ταξίδι στο άγνωστο.Θα έρθουν αντιμέτωποι με αλλόκοτα πλάσματα και μαγικές δυνάμεις, μα το θάρρος και η πίστη τους οδηγούν να ξεπεράσουν τα εμπόδια. Φύλακες άγγελους σε αυτή την περιπέτεια θα έχουν τους Νολάιδερς, οντότητες από μία άλλη διάσταση που επεμβαίνουν στον κόσμο των ανθρώπων όποτε κρίνουν σκόπιμο για να διατηρήσουν την ισορροπία.

Μία επική ιστορία για τη δύναμη της αγάπης και τη μάχη μεταξύ καλού και κακού, το Νολάιδερς είναι ένα παραμύθι που θα σας ταξιδέψει σε ένα συναρπαστικό κόσμο γεμάτο φαντασία και περιπέτεια!

Το βιβλίο του Χρήστου Χριστόπουλου, Νολάιδερς: Οι Χαράκτες του Πεπρωμένου, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιπτάμενο Κάστρο.