Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΓΕΙΑ ΣΟΥ ΓΕΙΤΟΝΑ

Στην οδό Μιλτιάδου βρίσκεται το αγαπημένο «Τασάκι» όλου του κέντρου

Επισκεφθήκαμε το απίθανο μπαρ του Παρασκευοσάββατου.
Φωτογραφίες: Δημήτρης Κουλελής
tasaki10

Master: Διονύσης Δρουβιώτης

Est: 2011

Best: Τα πάρτι που γίνονται κάθε Παρασκευή και Σάββατο.

Ο Διονύσης Δρουβιώτης, από τη Τζιά στο Τασάκι.

Ο Διονύσης Δρουβιώτης, από τη Τζιά στο Τασάκι.

Μια μεγάλη τράπεζα, μαγαζιά με υφάσματα, μικροβιοτεχνίες και γραφεία. Αυτό ήταν το τοπίο στην οδό Μιλτιάδου στο ιστορικό τρίγωνο μέχρι το 2011. Σήμερα παραμένει η ίδια αλλά με μια επιδραστική προσθήκη που δίνει ζωή στα άδεια βράδια του δρόμου: το Τασάκι. « Επειδή είμαι αναρχικός, μόλις βγήκε ο αντικαπνιστικός νόμος, είπα να φτιάξω ένα «τασάκι» να μην μπορείς να μην καπνίσεις μέσα. Αλλά τον γράψανε το νόμο όλοι. Αυτοί είναι οι καινούριοι αναρχικοί», μας εξηγεί ο Διονύσης. Δεν είναι η πρώτη του προσπάθεια στη νύχτα. Ξεκίνησε από τη Τζιά, μετά πέρασε στα Εξάρχεια και μετά κατέβηκε στο κέντρο.

tasaki3

tasaki2
 

Καταρχάς δουλεύει καθημερινές με καφέ, σάντουιτς, χυμό και ελαφρά αλκοολούχα μέχρι τις 4 το απόγευμα, αλλά Παρασκευή και Σάββατο φτάνει μέχρι αργά. Τόσο αργά μέχρι που ξημερώνει. Απέξω το σκηνικό είναι εντυπωσιακό. Η «βιτρίνα» του μαγαζιού θυμίζει ποτάδικο που έχει ζήσει τα χρυσά χρόνια του Έλβις Πρίσλεϊ Από εκεί ξεκινά και ο ήχος του. Ροκ, φανκ, soul, ήχοι, τραγούδια που σηκώνουν και φτιάχνουν πάρτι. Σε αυτά θα βρείτε πολλές φορές παραγωγούς τους ραδιοφώνου (όπως η Λιάνα Μαστάθη από τον Pepper 96.6) αλλά και ανθρώπους που ξέρουν από μουσική και κυρίως είναι σε θέση να κάνουν μια βραδιά να τσουλήσει. 

Η είσοδος στην οδό Μηλτιάδου.

Η είσοδος στην οδό Μηλτιάδου.

Μεγάλη, ξύλινη μπάρα (το λέει και στην είσοδο) για να πίνεις αλλά και για ν’ ανεβαίνεις στο τσακίρ κέφι. Θα βρεις μεγάλη γκάμα από ποτά (7€ αλλά γενναία μερίδα χωρίς μεζούρα), μπίρες (μπουκάλι, βαρέλι) και κάποιες επιλογές από cocktail.  «Δεν έχω μάθει και έτσι, είμαι μεγάλος άνθρωπος. Μου λέγανε παλιά, έλα φτιάξε μου κάτι με βάση το τζιν, και του βάζω ένα ουίσκι», αστειεύεται ο Διονύσης.  «Πέρα από την πλάκα έχουμε πάρει ένα καινούριο μπαρ μαν το Νίκο που φτιάχνει κοκτέιλ και τα κάνει και ωραία.» Κατά τ’ άλλα το περιβάλλον είναι ένα λούνα παρκ από μεμοραμπίλια. Παλιές αφίσες από πάρτι, κάθε λογής επιγραφή, ταμπέλες από ποτά, διαφημιστικά, γλυπτά από ξύλα, ξύλα σκέτα, πολιτικά συνθήματα, αυτοκόλλητα, κονκάρδες, φωτογραφίες μουσικών και ηθοποιών, αρχαία ραδιόφωνα, λάμπες, λαμπάκια, λαμπιόνια, πινακίδες και παράξενα έπιπλα που τα βρήκε/αγόρασε ο Διονύσης. Το Τασάκι δεν είναι απλά ένα μπαρ, αλλά όπως ο ίδιος λέει, «ένα έργο σ΄εξέλιξη.»

tasaki11
tasaki9
tasaki6
tasaki12
tasaki5

Πολλά βράδια, όσοι τριγυρνάνε στα σκοτεινά και φωτεινά του κέντρου, έχουν ακούσει από το στενό της Μιλτιάδου να βγαίνουν ουρλιαχτά διασκέδασης. Ποιοι είναι όλοι αυτοί; «Δεν έχει πολλά πιτσιρίκια. Κυρίως “μεγάλους” ανθρώπους και γυναίκες. Η αναλογία είναι 50-50. Μερικές φορές και παραπάνω… Οι γυναίκες. Πάντως για το σωστό βράδυ δεν έχει σημασία πόσοι θα ναι οι άντρες, πόσες οι γυναίκες και ποιες θα είναι οι ηλικίες. Το σωστό βράδυ γίνεται όταν φτάνει αυτή η στιγμή που συναντιούνται οι παρέες.» 

tasaki13
tasaki7
 Τασάκι, Μιλιτιάδου 19, Κέντρο Αθήνας, 21 0331 0666
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.