Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaDESIGN

Στην Κολοκοτρώνη, ένα διαμέρισμα της δεκαετίας του ’30 μεταμορφώθηκε σε σύγχρονο design studio

Neon φώτα, χρωματιστές επιφάνειες,μεγάλα παράθυρα με φως και μια καμάρα εμπνευσμένη από το Art Deco είναι τα ιδιαίτερα τα στοιχεία που συνθέτουν το studio της Ολυμπίας Ζωγράφου στο κέντρο της πρωτεύουσας.
Ολυμπία Ζωγράφου

Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα το 2019, η Ολυμπία Ζωγράφου, μια Ελληνοβρετανίδα διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων, ήξερε πως ήθελε να δημιουργήσει έναν χώρο που θα λειτουργεί ως γραφείο, αλλά και ως gallery/showroom. Έτσι, μετά από αρκετή αναζήτηση, βρήκε αυτό που έψαχνε σε ένα διαμέρισμα τριών δωματίων στην οδό Κολοκοτρώνη, στην καρδιά του αθηναϊκού κέντρου. Το διαμέρισμα είναι στον δεύτερο όροφο μιας πολυκατοικίας της δεκαετίας του 1930 και κοιτάει την παλιά Βουλή. 

Η Ολυμπία Ζωγράφου σχεδίασε η ίδια το μεγαλύτερο κομμάτι του χώρου, επιλέγοντας από τα Art Deco έπιπλα μέχρι και τις πιο ιδιαίτερες λεπτομέρειες, όπως είναι τα neon φώτα, αλλά και τα έργα τέχνης που κρέμονται στους τοίχους. Η νεαρή σχεδιάστρια άντλησε έμπνευση από την ίδια την οδό Κολοκοτρώνη, τα μαγαζιά και τις στοές της. Δημιουργήθηκε έτσι ένα fusion παλαιού και καινούργιου, το οποίο η ίδια η Ολυμπία Ζωγράφου αγαπά να αποκαλεί “disco Byzantine”

Ολυμπία Ζωγράφου
Ολυμπία Ζωγράφου

Μπαίνοντας κανείς στο studio, που άνοιξε και επίσημα τις πόρτες του το καλοκαίρι του 2022, αυτό που ξεχωρίζει πρώτο είναι η μεγάλη art deco καμάρα που οδηγεί στο σαλόνι πάνω από το οποίο δεσπόζει ένας γαλάζιος neon κεραυνός. Τα έπιπλα στην πλειοψηφία τους θυμίζουν mid century κομμάτια, με τον μεγάλο ξύλινο καναπέ με τα μπλε velvet μαξιλάρια να ξεχωρίζει.

Τα neon φώτα και οι επιγραφές κυριαρχούν στο studio της Ολυμπίας Ζωγράφου, καθώς τα συναντάμε και σε άλλο δωμάτια, ενώ το μάτι πέφτει αμέσως και στα πλακάκια της εισόδου με τις γεωμετρικές λεπτομέρειες. Ο χώρος καταφέρνει να συνδυάσει αρμονικά τα γήινα χρώματα των επίπλων, με το χρυσό που χαρακτηρίζει τους καθρέφτες, αλλά και τα έντονα χρώματα που συναντάμε στα πλακάκια τόσο του πατώματος, όσο και των μπάνιων, στα οποία συναντάμε μεγάλες κίτρινες, σιέλ και πορτοκαλί επιφάνειες. 

Ολυμπία Ζωγράφου

Για να μπορέσει να σχεδιάσει το studio της έτσι όπως το είχε οραματιστεί, η Ολυμπία Ζωγράφου συνεργάστηκε με μια σειρά από ντόπιους ξυλουργούς, τεχνίτες, κατασκευαστές neon και προμηθευτές επίπλων, που την βοήθησαν να φέρει στην ζωή το σχέδιό της. Μάλιστα, η ίδια σχεδίασε και υλοποίησε μόνη της τους καθρέφτες, μεγάλο μέρος των επίπλων, κάποια από τα έργα τέχνης που συναντάμε στο studio, αλλά και τον νεροχύτη της κουζίνας και το εντυπωσιακό μπαρ με τις χρυσές επιφάνειες.

Ολυμπία Ζωγράφου

Μέσα στο studio της Ολυμπίας Ζωγράφου, λειτουργεί παράλληλα και το Moon Station Athens, ένα πρότζεκτ πάνω στο οποίο συνεργάζεται μαζί με την πρώην δημοσιογράφο του BBC, Ράνα Χαντάντ. Το πρότζεκτ αυτό αντλεί έμπνευση από τα λογοτεχνικά σαλόνια του Παρισιού και της Νέας Υόρκης και έχει ως σκοπό να φέρει κοντά καλλιτέχνες, λάτρεις της τέχνης, αρχιτέκτονες, σχεδιαστές, τεχνίτες, συγγραφείς, ποιητές, στοχαστές και καινοτόμους για να μοιραστούν τη δουλειά τους. Στο άμεσο μέλλον, στο Moon Station Athens θα φιλοξενούνται ομιλίες, προβολές ταινιών, αλλά και workshops με θεματολογία που θα αφορά τις διάφορες πτυχές της τέχνης. 

Περισσότερες πληροφορίες για το studio, ΕΔΩ 
POP TODAY
ΠΡΟΣΩΠΑ
ΤΕΧΝΕΣ
LIFE
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.