Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΠΟΛΗ

Στο Απεριτίφ, τη νέα spritzeria του Παγκρατίου

Στο 57Α της οδού Δικαιάρχου, κάτω από την σκιά ενός πλάτανου, οι Παγκρατιώτες πίνουν τα spritz τους σε ένα μαγαζί που, παρά τα μόλις 19 τετραγωνικά του, φέρνει την αγαπημένη συνήθεια των Ιταλών στην Αθήνα.
Φωτογραφίες: Νατάσα Πανταζοπούλου / FOSPHOTOS
Απεριτίφ

Μαγαζί γωνία. Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Έτσι θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς το Απεριτίφ, τη νέα spritzeria του Παγκρατίου, που έχει καταφέρει να μαζέψει κάτω από τον πλάτανό της τους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο.

Ο Κίμωνας Μπιτσάκος, ένας από τους τρεις ανθρώπους που κρύβονται πίσω από το μικροσκοπικό Απεριτίφ, ήξερε ότι ήθελε να μεταφέρει την εμπειρία του ιταλικού απεριτίβο στους Αθηναίους. Ο ίδιος είχε πολυετή πείρα στην πώληση ποτών και ήταν έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα. Μια τυχαία βραδινή βόλτα με το αυτοκίνητό του στην Υμηττού, τον έβγαλε μπροστά από μια ξεθωριασμένη ταμπέλα που έγραφε «ενοικιάζεται». Κάπως έτσι, γεννήθηκε το καλοκαίρι που μας πέρασε ένα μαγαζί που, αν και απλώνεται μόνο σε 19 τετραγωνικά μέτρα, μπορεί και γίνεται ιδανικός τόπος για after office drinks, πρώτα ραντεβού και τυχαίες συναντήσεις με φίλους και γνωστούς. 

Απεριτίφ

Κυριότερη έμπνευση του Κίμωνα ήταν το ταξίδι του στην Βενετία το 2018. Εκεί, σε μια από τις περιπλανήσεις του στην πόλη, βρέθηκε στην περιοχή του Καναρέτζιο, όπου οι Βενετσιάνοι αγαπούν να απολαμβάνουν τα απεριτίβο και τα τσικέτι τους, τις μικρές μπουκίτσες που συνοδεύουν τα ποτά με τους χαμηλούς αλκοολικούς βαθμούς που συνηθίζουν να καταναλώνουν το απόγευμα. Εδώ τα τσικέτι θα τα βρείτε σε διάφορες εκδοχές, όπως με λευκό ταραμά, καπνιστό τόνο και πούδρα πορτοκαλιού ή με chevre, προσούτο και πέστο γλυκοκαυτερής πιπεριάς Φλωρίνης. 

Οι άνθρωποι του Απεριτίφ δίνουν μεγάλη βάση στις προσεγμένες πρώτες ύλες. Έτσι, τα τσικέτι φτιάχνονται με ψωμί από το Τρομερό Παιδί των Ιλισσιών, αλλαντικά από το Benito της Γλυφάδας και τυριά από τον Αλεξανδρή στην Ηλιούπολη.

Απεριτίφ

Στο Απεριτίφ ο κατάλογος των κοκτέιλ, τον οποίο έχει επιμεληθεί ο bartender Νίκος Τριανταφύλλου (Noema, Scorpios) και εκτελεί ο Κωνσταντίνος Ντίκας, δεν είναι τεράστιος. Είναι όμως προσεγμένος και έχει προτάσεις που μπορούν και απευθύνονται σε όλα τα γούστα. Στα aperitivo οι επιλογές είναι εννιά. Πέρα από τα κλασσικά spritz που αγαπούν οι Ιταλοί γειτονές μας, μπορείτε να βρείτε και πιο απρόσμενες εκδοχές, όπως είναι το Bianco με λευκό bitter, το Mediterraneo με λικέρ μαστίχας, κουμκουάτ και περγαμόντου, το Pulita με τζιν, λικέρ περγαμόντο, λικέρ βιολέτας, λικέρ μαρασκίνο και λάιμ ή το Hugo με λικέρ αφροξυλιάς. Σε όλα, κοινός παρανομαστής είναι το προσέκο και η σόδα. 

Απεριτίφ
Απεριτίφ

Πέρα από τα εννιά spritz, στον κατάλογο θα βρείτε και πέντε επιλογές negroni. Ένα κλασσικό και τέσσερις εκδοχές που αντικαθιστούν το τζιν με σάκε ή μεσκάλ, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο ένα αναπάντεχο γευστικό αποτέλεσμα. Από τις πιο ενδιαφέρουσες επιλογές του καταλόγου είναι το Greco Negroni, με λικέρ μαστίχας, τσίπουρο,  bitter rosso liquer και rosso vermouth. 

Ο Κίμωνας Μπιτσάκος.

Όσο αφορά στον χώρο, θυμίζει κι αυτός αυθεντική ιταλική spitzeria. Στα 19 τετραγωνικά μέτρα του εσωτερικού, ξεχωρίζει το μπαρ με τα art deco στοιχεία, ενώ έξω τα μικρά πράσινα τραπεζοκαθίσματα και οι περιμετρικά πάγκοι, για όσους προτιμούν να κάθονται όρθιοι, δημιουργούν μια χαλαρή και κουλ ατμόσφαιρα, από αυτές που υπόσχονται μεγάλες συζητήσεις. 

Απεριτίφ: Δικαιάρχου 57Α, Παγκράτι
POP TODAY
ΠΡΟΣΩΠΑ
ΤΕΧΝΕΣ
LIFE
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.