Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΚΑΝΝΕΣ 2023
How To Have Sex: Για την Μία Μακένα-Μπρους, ήρθε η στιγμή να αρχίσουν σοβαρές συζητήσεις για τη συναίνεση

Η Popaganda στο 76ο Φεστιβάλ Καννών.
Ανταπόκριση από την Κρουαζέτ: Μάρα Θεοδωροπούλου.

How To Have Sex: Για την Μία Μακένα-Μπρους, ήρθε η στιγμή να αρχίσουν σοβαρές συζητήσεις για τη συναίνεση

Ο πιο hot (και γυρισμένος στην Ελλάδα) τίτλος του φετινού Φεστιβάλ Καννών, με τρεις Αγγλίδες που φτάνουν στα Μάλια με το αλκοόλ και το σεξ στο μυαλό, αποτελεί μια ειλικρινή απεικόνιση της σύγχρονης εφηβείας. Η πρωταγωνίστρια μίλησε στην Popaganda.
How To Have Sex - Μία Μακένα-Μπρους

Η 25χρονη βρετανίδα Μία Μακένα-Μπρους αποφάσισε ότι θέλει να γίνει ηθοποιός όταν είδε τον Τιτανικό και συνειδητοποίησε ότι πρόκειται για αληθινό επάγγελμα. Μερικά χρόνια μετά, το όνειρό της έχει πραγματοποιηθεί και η ίδια βρίσκεται στο πρώτο της Φεστιβάλ Καννών, πρωταγωνιστώντας στην ταινία How To Have Sex, που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στην παράλληλη ενότητα Ένα Κάποιο Βλέμμα.

Η ταινία της Μόλι Μάνινγκ Γουόκερ παρακολουθεί τρεις έφηβες Αγγλίδες που φτάνουν στα Μάλια αποφασισμένες να κάνουν έξαλλες καλοκαιρινές διακοπές. Η νεαρή πρωταγωνίστρια δεν χρειάστηκε να πάει πολύ μακριά για να μπει στο κλίμα. «Έχω κάνει τέτοιες διακοπές αρκετές φορές, στην Ίμπιζα, στα Μάλια. Όταν πρωτοδιάβασα το σενάριο, μου θύμισε τις δικές μου εμπειρίες, καθώς και γνωστών μου. Είναι γραμμένο από την Μόλι με τόσο αυθεντικό τρόπο. Είναι πολύ οικεία εμπειρία για πολλούς εφήβους. Στα γυρίσματα, ένιωσα σαν να είμαι πάλι 17 χρονών».

Αυτή η αυθεντικότητα εντείνεται και από το γεγονός ότι η ταινία γυρίστηκε on location στα Μάλια και μας πετάει ακριβώς στη μέση της περίφημης αυτής εμπειρίας, με σκηνές πάρτι και αμφιλεγόμενης διασκέδασης που μοιάζουν με προσομοίωση. Η Μακένα-Μπρους, όμως, ξεκαθαρίζει ότι η δουλειά τους ξεκίνησε όταν τελείωσε το παρτάρισμα των άλλων. «Αρχίσαμε τα γυρίσματα Σεπτέμβριο, στο τέλος της τουριστικής σεζόν, αλλιώς δεν ξέρω πώς θα τα καταφέρναμε. Ζήσαμε το comedown». Η χημεία των πρωταγωνιστριών είναι άμεση και φυσική, βοηθώντας την ταινία να αποκτήσει ένα χειροπιαστό ρεαλισμό. «Ζούσαμε όλοι μαζί στο κέντρο των Μαλίων και δεν ήταν δύσκολο να έρθουμε κοντά», λέει η Μακένα-Μπρους. «Κάναμε πολλές πρόβες και στο Λονδίνο και στα Μάλια, και σαν παρέα γνωριστήκαμε πολύ καλά. Η Μόλι μας ενθάρρυνε να αυτοσχεδιάζουμε με βάση το σενάριο και να εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλον».

 

Στην ταινία, μία από τις κοπέλες της παρέας, η Τάρα, που υποδύεται η Μακένα-Μπρους, έχει και έναν επιπλέον κρίσιμο στόχο, πέρα από το ξεφάντωμα: να κάνει σεξ για πρώτη φορά. Γνωρίζει τα αγόρια του διπλανού δωματίου και μπαίνει σε έναν επικίνδυνο δρόμο, με την ενθάρρυνση των δύο φίλων της, που όμως αποτελεί κι αυτή ένα είδος παγίδας. «Βλέπουμε πολλή πίεση από τη φίλη της, που προέρχεται από τη δική της ανασφάλεια. Σχολιάζει ότι η μητέρα της δεν ασχολείται μαζί της, ενώ η μητέρα της Τάρα είναι παρούσα. Πολλά από αυτά τα σχόλια είναι προβολή, αλλά προφανώς όταν είσαι 16 δεν το συνειδητοποιείς και απλώς θες να επιβεβαιώσεις τις προσδοκίες των φίλων σου. Κατά συνέπεια, η Τάρα καταλήγει να κάνει κάτι που δεν ήθελε πραγματικά». Ωστόσο, η ταινία φροντίζει να σταθεί αρκετά στη φιλία των κοριτσιών και να δείξει πόσο πιο ωραία κυλούν τα πράγματα για εκείνες όταν δεν έχουν τα αγόρια στο μυαλό τους. «Ίσως είναι μια υποσυνείδητη έκφραση του ότι θέλουν απλώς να περάσουν καλά σαν φίλες, παρόλο που λένε ότι το μόνο που θέλουν είναι να κάνουν σεξ. Υπάρχει πίεση από τον περίγυρο να κάνουν κάτι άλλο στις διακοπές τους και είναι κρίμα» συνεχίζει η Μακένα-Μπρους.

 

Η προετοιμασία της ταινίας περιελάμβανε και τη διεξαγωγή έρευνας ανάμεσα σε έφηβα αγόρια για την άποψή τους για τα γεγονότα που διαδραματίζονται. Οι συντελεστές διαπίστωσαν με έκπληξη αυτό που δήλωνε η πλειοψηφία: «αυτά τα κορίτσια έχουν βγει έξω, έχουν μεθύσει, τι ακριβώς περίμεναν να συμβεί;». Η Μακένα-Μπρους αναρωτιέται, με τη σειρά της, γιατί πρέπει τα κορίτσια να μην μπορούν να βγουν έξω να διασκεδάσουν χωρίς αυτό να πρέπει να συνοδεύεται από κάτι άλλο, και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που είναι περήφανη για τη συμμετοχή της στην ταινία. «Ήθελα να είμαι μέρος αυτής της ιστορίας. Από τη στιγμή που διάβασα το σενάριο, έκανα συζητήσεις με τους δικούς μου φίλους και από τότε που άρχισε να το βλέπει κόσμος, κατάλαβα ότι αφορά πολλούς περισσότερους. Αγγίζει πολλούς και είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσει η συζήτηση για τα όρια της συναίνεσης. Είναι σημαντικό στοιχείο της ταινίας το ότι συναίνεση δεν σημαίνει απλώς να πεις τη λέξη ‘ναι’, αλλά πρέπει δύο άνθρωποι να νιώθουν πολύ άνετα μεταξύ τους και να θέλουν να περάσουν καλά. Είναι η γλώσσα του σώματος, δεν είναι τόσο δύσκολο να καταλάβεις πότε κάποιος νιώθει άβολα. Η Τάρα ξεκάθαρα δεν αισθάνεται άβολα και το άλλο άτομο το βλέπει, αλλά το εκμεταλλεύεται,» καταλήγει.

H ταινία How To Have Sex έκανε πρεμιέρα στο 76ο Φεστιβάλ Καννών και θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη σεζόν στην Ελλάδα από το Cinobo.

How To Have Sex: Για την Μία Μακένα-Μπρους, ήρθε η στιγμή να αρχίσουν σοβαρές συζητήσεις για τη συναίνεση

Η Popaganda στο 76ο Φεστιβάλ Καννών.
Ανταπόκριση από την Κρουαζέτ: Μάρα Θεοδωροπούλου.

popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.