Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaSPONSORED

Το περιοδικό TOILETPAPER έρχεται στην Ελλάδα με μία έκθεση τέχνης που θα μας βάλει στο σουρεαλιστικό σύμπαν που χρειαζόμαστε

To Radical Pop δεν είναι άλλο ένα απλό art exhibition, αλλά μία ευκαιρία για να ζήσει κάποιος μία απόλυτα σουρεαλιστική εμπειρία ζωής στην Αθήνα, όσο ανακαλύπτει ένα περιοδικό που έχει ορίσει το visual culture της εποχής μας.

Οι φανατικοί αναγνώστες της παγκόσμιας κουλτούρας των περιοδικών, μάλλον γνωρίζουν καλά τα ονόματα του Maurizio Cattelan και του Pierpaolo Ferrari, όπως και όσοι απλά αγαπούν την pop τέχνη στα χρόνια της digital art, οι οποίοι μάλλον έχουν ήδη δει πολλά project των δύο παραπάνω δημιουργών, χωρίς καν να το γνωρίζουν. Οι δύο Ιταλοί aficionados των visual arts συνεργάστηκαν για πρώτη φορά το 2009 στο Art Issue του W Magazine και μετά από μία σειρά συνεργασιών, αποφάσισαν να κάνουν το δικό τους περιοδικό που βάφτισαν με το διόλου βαρετό όνομα TOILETPAPER, όπως άλλωστε είναι και τα aesthetics των δύο καλλιτεχνών που επαναπροσδιορίζουν την αισθητική της εποχής.

Ο Cattelan είναι ένας σύγχρονος καλλιτέχνης που αγαπά τον ντανταϊσμό και τον σουρεαλισμό και μέσα από τις δημιουργίες του προκαλεί συνέχεια τα όρια της τέχνης, αποδεικνύοντας ότι το μακάβριο χιούμορ και η αμφισβήτηση των κοινωνικών ηθών, είναι μια σταθερή οπτική γωνία για να κάνει κανείς ενδιαφέρουσα τέχνη. 

O Ferrari είναι φωτογράφος που έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα διαφημιστικά agencies παγκόσμια και με brands κολοσσούς, και έχει επιτύχει να τον προσλαμβάνουν για την αισθητική του διατηρώντας απόλυτη καλλιτεχνική ελευθερία που δεν περιορίζεται από εταιρικά guidelines, μιας και όλοι γνωρίζουν την αγάπη του για το χρώμα και τις οπτικά δαιδαλώδεις εικόνες.

Η συνεργασία αυτών δύο ξεχωριστών καλλιτεχνών που πρωτοστατούν στη σύγχρονη τέχνη και ορίζουν την αισθητική της εποχής και τις  συλλεκτικές περιοδικές εκδόσεις, και πήρε σάρκα και οστά μέσα από το visual περιοδικό TOILETPAPER , αποτελεί μια πράξη αισθητικής επανάστασης. Το περιοδικό που πρωτοεμφανίστηκε το 2010, κυκλοφορεί δύο φορές τον χρόνο, έχει συλλεκτική αξία, αλλά δεν έχει κείμενα ή διαφημίσεις. Τέχνη, μόδα, pop culture, μπλέκονται σε εικόνες και κολάζ που μοιάζουν λες και έχουν βγει από τα μεγαλύτερα μουσεία σύγχρονης τέχνης του κόσμου. 

Αυτή τη φορά το TOILETPAPER συνεργάζεται με το glo, μέσα από τη δημιουργία τεσσάρων ολοκαίνουργιων σχεδίων που αποδεικνύουν ότι δύο αντίθετα στοιχεία μπορούν στην πραγματικότητα να συνυπάρχουν χωρίς να αναιρεί το ένα το άλλο – τουναντίον, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη, μοναδική εμπειρία που ξεφεύγει από τους περιορισμούς και τους συμβιβασμούς των διπόλων. Η ανατρεπτική συνεργασία TOILETPAPER x glo θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στις 16 Ιουνίου στο ξενοδοχείο Gatsby Athens, όπου 4 Έλληνες δημιουργοί θα ερμηνεύσουν εικαστικά με το δικό τους τρόπο τα μοναδικά σχέδια του περιοδικού για το glo. Στην παρουσίαση της έκθεσης θα είναι παρών ο ίδιος ο Ferrari, ενώ πολύ σύντομα θα αποκαλυφθούν και τα ονόματα των καλλιτεχνών που θα διαμορφώσουν τα surreal experience rooms. 

Το κοινό ήδη ανυπομονεί να ζήσει από κοντά την μοναδική radical pop experience που προσφέρει το TOILETPAPER με το glo. Tα 4 experience rooms θα είναι προσβάσιμα για το κοινό στις 17, 18 και 19 Ιουνίου.

Stay tuned για να ζήσετε τον απόλυτο σουρεαλισμό στο κέντρο της Αθήνας! 

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.