Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popaganda"ΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΑ"

H Θάλεια Καραμολέγκου προτείνει Holiday In Cambodia(n pop) με τους Dengue Fever

Κάθε μέρα του Αυγούστου η συντακτική ομάδα της Popaganda (και οι φίλοι της) διαλέγουν τον έναν εκείνον δίσκο που κλείνει μέσα του όλο το καλοκαίρι.

dengue fever_venus on earth

Dengue Fever, Venus on Earth
 
(M80 Music, 2008)
 

 
Καλοκαίρι 2008: θα μπορούσε να έχει κάλλιστα τον τίτλο ”a summer to remember”. Tο δισκάκι κολύμπησε από τη Σύρο ως το Βερολίνο, συνάντησε επινοημένα πλάσματα σε μυθικές συντεταγμένες, μαγεύτηκε από τη Γυναίκα Στους Aμμόλοφους, μετέθεσε το περίκλειστο υπερπολυτελές μέλλον του La Zona σ’ενα απώτερο δυστοπικό, δικό μας μέλλον (που όμως δεν άργησε να έρθει τελικά), και είχε βέβαια την τιμητική του σε καθημερινή σχεδόν βάση στον ”Ωκεανό”.
 
Μια τετραετία σχεδόν μετά το ντεμπούτο τους, οι Dengue Fever, κι αφού μας δόνησαν για τα καλά μέσα από το soundtrack του Broken Flowers του Jarmusch, ηχογραφούν το Venus on Earth για την real world του Peter Gabriel.
 
H συνάντηση της καμποτζιανής pop των 60s με την καλιφορνέζικη ψυχεδέλεια, και με την ερμηνεία της Chhom Nimol, δημιούργησε ένα εκρηκτικό χαρμάνι, δυνατών συγκινήσεων που η μαγεία του τροφοδοτούσε την παραδοξότητα των συγκυριών που έφτιαχναν ένα νέο περιβάλλον εκείνη την εποχή, σε επίπεδο «αληθινής ζωής». Αλλά όπως και στο cinema verite, έτσι και με τη μουσική, δε μπορείς να ξεχωρίσεις μερικές φορές το δικό σου σενάριο από το δικό της .
 
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2023 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.