Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
Κλείσιμο σε 10 δευτερόλεπτα..
Κλείσιμο
popaganda
popagandaΤΑ TIPS

Αν βρεθείς στην Κάλυμνο αφιέρωσε χρόνο και στην Τέλενδο

Ένα μικροσκοπικό νησί για μια μεγάλη εμπειρία.

Όταν με ρωτούν «Πού να πάω για πραγματικά ήρεμες διακοπές;» απαντώ στην Τέλενδο και σχεδόν πάντα ακολουθεί η απορία «Μα καλά, έχεις πάει στην Τένεδο;».

Η Τέλενδος, και όχι η Τένεδος, είναι ένα πολύ μικρό νησί σε απόσταση αναπνοής από την Κάλυμνο και πιο συγκεκριμένα απέχει μόλις μισό μίλι από το χωριό Μυρτιές και την ομώνυμη παραλία της Καλύμνου.

Η Τέλενδος έχει έναν οικισμό, καθόλου τροχοφόρα, πολλά χαρούμενα γατάκια και πολύ φιλόξενους κατοίκους. Το καλό με την Τέλενδο είναι ότι λόγω του εξαιρετικά μικρού μεγέθους της δεν παίζει ποτέ να τουριστικοποιηθεί και να χάσει τον χαρακτήρα της.

Διαθέτει τρεις εξαιρετικές παραλίες, πεζοπορικές διαδρομές και κυρίως την αίσθηση ότι βρίσκομαι σε ελληνικό νησί τη δεκαετία του ’60.  Δεν είστε όμως αποκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο. Κυρίως γιατί έχει τακτικότατα δρομολόγια (τύπου ανά 20’) με καϊκάκια που τη συνδέουν με την Κάλυμνο και σε 5’ είσαι απέναντι.

Επίσης, παραμονή του Δεκαπενταύγουστου έχει πανηγύρι και ψήνουν λουκουμάδες στον παραλιακό δρόμο, ενώ την πανσέληνο του Αυγούστου διοργανώνεται beach party με ωραίες μουσικές, πυρσούς για να ξυπνήσετε στην παραλία και να βουτήξετε κατευθείαν στη θάλασσα.

Όταν είχα πάει εγώ υπήρχε και ένα καφενείο, πολύ περιποιημένο, από μια παρέα νέων παιδιών. Αν υπάρχει ακόμη (το εύχομαι) αναζητήστε το. Στήνονται αυθόρμητες καταστάσεις με όργανα και παίζουν ξεχασμένα ρεμπέτικα.. όποτε έχουν κέφι αυτό, μην περιμένετε προγραμματισμό.

Εν κατακλείδι, ενώ το νησί είναι μικροσκοπικό, ήρεμο και κινείται σε απολύτως χαλαρούς ρυθμούς δεν έχεις ιδέα πότε θα πας για ύπνο γιατί καταφέρνει αναπάντεχα -κι εδώ ακριβώς κερδίζει το στοίχημα- να σου δίνει αφορμές για να μη θες να κοιμηθείς.

https://www.youtube.com/watch?v=mkZ_q1wBEmQ

POP TODAY
popaganda
© ΦΩΤΑΓΩΓΟΣ ΕΠΕ 2022 / All rights reserved
Διαβάζοντας την POPAGANDA αποδέχεστε την χρήση cookies.