Τραγωδία στην Αμβέρσα μετά από πυρκαγιά σε πολυώροφη πολυκατοικία

Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυκατοικία στην περιοχή Linkeroever της Αμβέρσας, στο Βέλγιο. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη με τις φλόγες και τον πυκνό καπνό, ενώ δεκάδες κάτοικοι χρειάστηκε να απομακρυνθούν από το κτίριο.
Η φωτιά εκδηλώθηκε σε 10ώροφο κτήριο κατοικιών, στο οποίο διέμεναν περισσότεροι από 200 άνθρωποι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες των αρχών, η πυρκαγιά ξεκίνησε πιθανότατα από τεχνική βλάβη στο ισόγειο, αν και η τελική αιτία παραμένει υπό διερεύνηση.
Η αστυνομία της Αμβέρσας ανέφερε ότι το περιστατικό τέθηκε υπό έλεγχο μετά από μεγάλη επιχείρηση των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, ωστόσο οι έρευνες στο εσωτερικό του κτιρίου συνεχίστηκαν για τον εντοπισμό πιθανών επιπλέον θυμάτων.
View this post on Instagram
Πολλοί κάτοικοι εγκλωβίστηκαν στα διαμερίσματά τους λόγω του καπνού, ενώ οι διασώστες χρειάστηκε σε ορισμένες περιπτώσεις να επιχειρήσουν με σκάλες και ειδικό εξοπλισμό για να απομακρύνουν ανθρώπους από τους επάνω ορόφους.
Οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθεί πώς προκλήθηκε η πυρκαγιά και αν υπήρχαν προβλήματα που συνέβαλαν στην τραγική εξέλιξη του περιστατικού.
JUST IN: Multiple people dead, 6 missing, after a fire erupted at the OXY building in Brussels, Belgium; some victims found inside an elevator. pic.twitter.com/qha9vTTtyQ
— Scope Report (@ScopeReport_) July 14, 2026
Η τραγωδία έχει προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία, ενώ οι βελγικές αρχές εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στις οικογένειες των θυμάτων και ευχαρίστησαν τα συνεργεία διάσωσης για την επιχείρηση.










